Ochtendjournaal: Alleen een figurantenrol rest Feyenoord nog

Ochtendjournaal: Alleen een figurantenrol rest Feyenoord nog

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de nederlaag tegen Shakhtar Donetsk (1-2) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens de Volkskrant zal Feyenoord zich de laatste drie groepswedstrijden in de figurantenrol moeten schikken. De wedstrijd tegen Ajax is nu nog crucialer geworden als de Rotterdammers nog willen aanhaken in de titelstrijd. Feyenoord begon de wedstrijd uitstekend tegen de defensief kwetsbaar ogende Oekraïense ploeg. De confrontatie met de kampioen van Oekraïne illustreerde echter hoe immens de kloof is tussen de Nederlandse topclubs en de gevestigde orde in Europa. Voor de derde keer op rij blijft Feyenoord met lege handen achter, een deprimerende statistiek.

‘’Met lege handen’’, kopt de Telegraaf vandaag. Het is meedoen om wat te leren, niet om wat te winnen. Een keiharde les die inmiddels realiteit is geworden voor de regerend landskampioen van Nederland. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst begon nog ambitieus en vol goede moed, het scoorde zelfs nog in de eerste tien minuten, maar zoals wel vaker dit seizoen oogt Feyenoord onzeker als het tegenslagen moet verwerken. Uit het niets scoort de tegenstander, het tekent de pure klasse van Shakhtar om zo efficiënt om te gaan met de kansen. Dat Jorgensen, Nieuwkoop en Van Beek allen een uur of langer konden blijven staan is voor Giovanni van Bronckhorst het beste nieuws sinds weken. En dat terwijl er een Klassieker aan de deur klopt.

Even leek het erop dat het een veelbelovend Europees avondje in De Kuip zou worden. Feyenoord speelde namelijk de beste eerste 15 minuten van de Champions League en stond dit keer eens zelf op voorsprong, schrijft het Algemeen Dagblad. Maar weer bleek de ploeg van Giovanni van Bronckhorst technisch gezien niet mee te kunnen met de grote jongens in Europa. Dat is ook geen schande, gezien de huidige staat van het Nederlands voetbal, het verschil in budget en de onervarenheid van de relatief jonge ploeg van Van Bronckhorst in Europese wedstrijden. Feyenoord zal zich moeten richten op de nationale competities (Eredivisie en KNVB-beker, red.) om nog iets van het seizoen te maken. De Rotterdammers staan nu echter in de hoek waar de klappen vallen, het is te hopen voor Het Legioen dat Feyenoord snel met een counteraanval komt, anders kan het weleens een verloren seizoen gaan worden.

Lees meer over
Sven van Beek Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties