Advocaat: ''Niet overwogen om Amrabat te selecteren''

Advocaat: ''Niet overwogen om Amrabat te selecteren''

Sofyan Amrabat behoort niet tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder van Feyenoord, die in het verleden ook een oefenduel namens Marokko speelde, kan nog kiezen voor welk land hij uitkomt. Dick Advocaat zag deze week weinig redenen om Amrabat te selecteren.

“Ik lees en hoor allemaal berichten, we hebben contact gehad met zijn zaakwaarnemer en Amrabat zelf”, stelt de bondscoach op het persconferentie. “Maar voor alle duidelijkheid: hij speelt nog niet bij het eerste elftal van Feyenoord en is een speler met veel mogelijkheden. Het betekent alleen niet dat hij direct in het Nederlands elftal hoeft.”

“Hij zal zelf moeten zorgen dat hij een vaste waarde bij Feyenoord wordt, vanuit daar kunnen wij hem selecteren”, vervolgt hij. “Daar hebben we met hem over gesproken en hij weet dus hoe wij erin staan. Hij heeft geen definitieve keuze gemaakt, dat kan ook pas als hij wordt geselecteerd.”

Deze week werd bekend dat Amrabat, waarschijnlijk op eigen verzoek, niet tot de definitieve selectie van Marokko behoort. “Dat hij daar niet bij zit, kan voor ons een goed teken zijn. Ik heb niet overwogen om hem te selecteren, ik zou niet weten waar dat op gebaseerd zou zijn.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties