Feyenoord-shirt aangepast voor Champions League

dinsdag 12 september 2017 12:20 144.635 keer bekeken 317 reacties John de Pater Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord start haar nieuwe Champions League-avontuur aanstaande woensdag met een thuiswedstrijd tegen Manchester City. Voor dat duel ondergaat niet alleen De Kuip een metamorfose, ook het Feyenoord-shirt wordt aangepast om te voldoen aan de regels die gelden voor alle deelnemers aan het miljoenenbal. Hieronder zetten we de aanpassingen voor je op een rij.

Badges
De mouwen van het Feyenoord-shirt worden opgesierd door twee badges van de UEFA. De badge op de rechtermouw is het welbekende Champions League-logo, met de zwarte sterren. Op de linkermouw is een badge met het woord ‘RESPECT’ te vinden, die verwijst naar de campagne die de UEFA sinds 2008 voert voor onderling respect binnen de voetbalsport, ongeacht ras, sekse, geloof of fysieke gesteldheid.

Rugnummers
Voor alle Europese wedstrijden geldt dat het rugnummer goed zichtbaar moet zijn op een vlak met één kleur. Aangezien het traditionele thuisshirt van Feyenoord ook op de rug rood-wit is, worden voor deze wedstrijden speciale shirts gemaakt met een wit vlak op de achterzijde, zodat het shirt aan de reglementen.

Sponsorlogo
Voor het sponsorlogo wijken de regels van de UEFA-competities af van de reglementen die gelden in de Eredivisie en KNVB Beker. Het maximale formaat van het sponsorlogo is kleiner. Daardoor werd de afgelopen seizoenen het logo van Opel al kleiner op het shirt afgebeeld tijdens Europese wedstrijden. Ook voor onze huidige hoofdpartner Qurrent geldt dat een wijziging wordt aangebracht in het sponsorlogo. Bij de Champions League wedstrijden zal alleen het woord ‘Qurrent’ zichtbaar zijn en wordt het logo met de letter Q niet geplaatst.

Laatste headlines
317 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 133 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 64387 leden - Op dit moment zijn 304 mensen actief, waarvan 186 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting