El Ahmadi: ''Hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt''

Bij de Feyenoorders overheerste na afloop van de 2-4 overwinning op Heracles Almelo de vreugde. Karim El Ahmadi besefte echter dat Feyenoord de thuisploeg na de 0-3 ruststand nooit meer zo dichtbij had moeten laten komen.

‘We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt,’ besefte El Ahmadi direct na afloop van de wedstrijd, waarin Heracles tot 2-3 terugkwam en Feyenoord pas in blessuretijd de beslissing forceerde. ‘In de eerste helft lukte alles en creëerden we veel kansen. We waren heer en meester, maar in de tweede helft glipte het ineens weg. De gemakzucht sloop erin en we deden niet dezelfde dingen als in de eerste helft.’

Toen na 73 minuten de 1-3 viel, voelde El Ahmadi dat Heracles weer geloof kreeg in een goed resultaat. ‘Wij gingen toen juist nog verder naar achteren lopen en verloren steeds meer duels. Je probeert dan nog wel te coachen, maar dat is lastig in zo’n situatie. We zullen die tweede helft goed moeten analyseren om te voorkomen dat dit nogmaals gebeurt.’

Feyenoord kan nu gaan toeleven naar de Champions League-wedstrijd van aanstaande woensdag tegen Manchester City. ‘Daar kijk ik heel erg naar uit,’ zegt El Ahmadi. ‘De wedstrijd leeft enorm in de groep. Feyenoord is terug op het hoogste podium van Europa. We zullen in dat duel negentig minuten lang alles moeten geven.’