Feyenoord Onder 17 start competitie met ruime zege

Feyenoord Onder 17 is het seizoen uitstekend begonnen. Het team van trainer Melvin Boel wist, nadat het vorig week na strafschoppen de Supercup tegen Ajax verloor, op bezoek bij sc Heerenveen Onder 17 op overtuigende wijze te winnen: 1-5

Dat het team van Feyenoord Academy voor drie punten naar Friesland was gekomen, werd al snel duidelijk. Onder 17 kwam fel uit de startblokken wat resulteerde in een 0-2 voorsprong na ruim tien minuten spelen via Toshio Lake (foto) en Marouan Azarkan (strafschop). Na de vroege goals zakte het tempo, mede omdat de thuisploeg loerde op de counter.

Na de rust had Feyenoord Onder 17 de touwtjes weer in handen en wist het snel de voorsprong uit te bouwen via Splinter de Mooij. De Friezen wisten vanuit een counter de aansluitingstreffer te maken, maar al snel scoorde De Mooij opnieuw. Het team bleef ook na de vierde treffer domineren en kansen creëren, wat leidde tot het slotakkoord van Wouter Burger: 1-5.

‘We wilden leren van de wedstrijd van vorige week, waarin we tegen Ajax slecht begonnen’, aldus trainer Boel. ‘Dat hebben we vandaag een stuk beter gedaan. De tweede helft speelden we goed, maar wel in fases. Dat goede spel moeten we langer vol zien de houden, maar dat is niet gek in de eerste wedstrijd van het seizoen. De kop is eraf en we hebben een goed resultaat behaald, we kunnen tevreden zijn.’

sc Heerenveen O17 - Feyenoord O17 1-5
9’ 0-1 Lake
12’0-2 Azarkan (strafschop)
43’ 0-3 De Mooij
46’ 1-3
48’ 1-4 De Mooij
56’ 1-5 Burger

Opstelling Feyenoord Onder 17
Koorevaar; Hall (68’ Van Leeuwen), Bogarde, Hendriks, Hoogenboom (58’ Den Haan); Gündüz, De Mooij, Burger; Summerville (62’ Yates), Lake (45’ Bannis) en Azarkan.

Onder 19 besluit voorbereiding met gelijkspel tegen Excelsior
Feyenoord Onder 19 heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet weten te winnen. Het vlaggenschip van Feyenoord Academy nam het op Varkenoord op tegen Excelsior Onder 19 en speelde met 1-1 gelijk.

Onder 19-trainer Cor Adriaanse miste een groot deel van zijn selectie. Vijf spelers ontbraken wegens hun uitverkiezing voor de verschillende nationale elftallen en drie Onder 19-spelers kwamen afgelopen donderdag in actie met Feyenoord 2. De wedstrijd tegen de Kralingers werd daarom gespeeld met een combinatieteam met veel spelers van Feyenoord Onder 18.

Het team had in de eerste helft moeite met het spel van Excelsior. Het veld werd klein gehouden waardoor de ploeg van Adriaanse lastig tot aanvallen kwam. Het resulteerde in slechts twee kansen in het eerste deel van de wedstrijd, maar tot een doelpunt leidde het niet. Na de rust, waarin trainer Adriaanse een groot aantal wissels doorvoerde, kwamen de Feyenoorders op een achterstand na onoplettendheid in de verdediging. Een voorzet van de zijkant kon met gemak ingekopt worden.

Tien minuten voor het einde wist Feyenoord Onder 19 via invaller Jaron Vicario op gelijke hoogte te komen. De aanvaller wist een voorzet van de zijkant binnen te schieten en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1. ‘We misten een groot aantal spelers, maar natuurlijk wil je altijd winnen. Dat zat er vandaag helaas niet in’, aldus Adriaanse. ‘Het is vooral goed dat jongens die de minuten nodig hadden, hebben kunnen spelen. Volgende week begint het seizoen, het gaat mede door de Youth League een lang seizoen worden. Daarin hebben we iedereen nodig.’

Feyenoord O19 - Excelsior O19 1-1
54’ 0-1
80’ 1-1 Vicario

Opstelling Feyenoord Onder 19
Beukers (46’ Van Leeuwen); Reith, Van den Ende (46’ Fetahi), Van Mullem, Wong-Si-Kwie (46’ Loshi); Butter, Reemst (46’ Choukoud), Vlijter (46’ Amadin); Huijgen, Van der Kust (46’ Vicario) en Zwarts.

Feyenoord Onder 16 wint eerste competitiewedstrijd gemakkelijk
Ook Feyenoord Onder 16 heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen winnend weten af te sluiten. Het team van trainer Pieter Schrassert Bert was op Varkenoord met 4-1 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Excelsior.

Het Onder 16-team van Feyenoord Academy domineerde vanaf het begin van de wedstrijd. Het team creëerde enkele kansen en was na twintig minuten voor de eerste keer trefzeker via aanvaller Jordy Axt. Even later verdubbelde Stan Maas de score. De verdedigende tactiek van de bezoekers zorgde ervoor dat Feyenoord Onder 16 op momenten lastig aan zijn eigen spel toekwam.

Na bijna een uur spelen was het Malik Dijksteel die de 3-0 binnenschoot. Invaller Jorule Raphaela zorgde tegen het einde van de wedstrijd voor de vierde treffer. Een moment van onoplettendheid door een blessuregeval zorgde direct na de 4-0 voor de tegentreffer van Excelsior.

‘Daar ben ik eigenlijk best ziek van’, aldus trainer Schrassert Bert. ‘Toch is de 4-1 een terechte uitslag. We waren dominant in de opbouw en hadden soms pech door een bal op de paal en een gemiste strafschop. Het is lekker om met zo’n overwinning het seizoen te beginnen. Het is het resultaat van de goede voorbereiding die we hebben gehad. Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen Ajax. Zij hebben vorig jaar een zeer goed seizoen gehad met deze lichting, dus ik ben benieuwd waar wij nu staan.’

Feyenoord O16 - Excelsior O16 4-1
20’ 1-0 Axt
28’ 2-0 Maas
58’ 3-0 Dijksteel
76’ 4-0 Raphaela
77’ 4-1

Opstelling Feyenoord Onder 16
Bax; Van der Sloot, Brugman (60’ Omgba), Van der Zeeuw, Esajas; Knoll (70’ Van der Lubbe), Dijksteel (60’ Valk), Zitman; Belarbi, Axt (50’ Raphaela) en Maas (70’ Deurloo)

Monsterscore Feyenoord Onder 15 tegen SC Feyenoord
Voor Feyenoord Onder 15 stond zaterdagmiddag een wedstrijd in het bekertoernooi op het programma. De ploeg van trainer Mark Otten ontving de leeftijdsgenoten van SC Feyenoord en wisten op zeer overtuigende wijze te winnen. Maar liefst negen keer was het jeugdteam trefzeker: 9-0.

Hoewel Sportclub Feyenoord op Varkenoord zich zeker niet wilde indekken, was het Feyenoord Onder 15 dat het spel bepaalde. Dat leidde al binnen tien minuten tot de eerste treffer via Morgan Zouan. Ook in het vervolg van de wedstrijd bleek de ploeg de heersende partij en wist voor de rust de voorsprong te vergroten naar 4-0, spits Giuilliany Ben-David dos Santos was drie keer trefzeker

Ook in de tweede helft ging het Onder 15-team door met wat het in de eerste helft deed: doelpunten maken. Via Giuilliany Ben-David dos Santos (twee keer), Mimeirhel Benita en invaller Shiloh 't Zand stond er na zestig minuten 8-0 op het scorebord. Dylan Veenvliet bepaalde uiteindelijk de eindstand op 9-0.

‘Een amateurclub is normaal gesproken kwalitatief minder, maar weet wel veel energie in het spel te brengen’, aldus trainer Otten. ‘Vandaag waren wij én kwalitatief beter én waren we feller dan de tegenstander. Ook na de rust ondanks de grote voorsprong, dat heeft het team goed gedaan. Het kwaliteitsverschil was groot maar het is altijd lekker om wedstrijden te winnen. Dat geeft energie die we in de volgende wedstrijd kunnen steken.’

Feyenoord O15 - SC Feyenoord O15 9-0
2’ 1-0 Zouan
11’ 2-0 Oulad M’Hand
27’ 3-0 Oulad M’Hand
32’ 4-0 Oulad M’Hand
50’ 5-0 Ben-David dos Santos
53’ 6-0 Ben-David dos Santos
54’ 7-0 Benita
56’ 8-0 ’t Zand
66’ 9-0 Veenvliet