Amrabat: ''Het doel is een basisplaats, daar doe ik alles voor''

Amrabat: ''Het doel is een basisplaats, daar doe ik alles voor''

Sofyan Amrabat maakt zondagmiddag zijn Eredivisie-debuut als speler van Feyenoord. De middenvelder, die deze zomer overkwam van FC Utrecht, verving halverwege de tweede helft Jens Toornstra. De 20-jarige Amrabat, die ook international van het nationale team van Marokko is, genoot van de sfeer in de Kuip.

“Gewoon prachtig, dat is het juiste woord”, zegt Amrabat. “Je voelt echt de steun van de twaalfde man. Als je het over ‘de twaalfde man’ heb, is dit het beste voorbeeld. Vorig jaar heb ik hier natuurlijk ook al gespeeld en toen voelde ik al hoe mooi het is. Heel mooi om in zo’n atmosfeer te spelen.”

"Het is het doel om basisspeler te worden en daar doe ik alles voor”, vervolgt hij. “Ik probeer iedere dag beter te worden en tuurlijk wil je spelen, maar je moet ook geduld hebben. De trainer maakt keuzes, meer kan je niet doen. De trainer geeft aan dat hij tevreden en blij met me is. Ik val nu in en hoop steeds vaker minuten te gaan pakken.”

Bekijk hieronder het gesprek met Amrabat.

Geen videoplayer zichtbaar? Even adblocker uitzetten!

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties