Feyenoord gaat voor derde Johan Cruijff Schaal uit historie

Feyenoord gaat voor derde Johan Cruijff Schaal uit historie

Feyenoord kan zaterdag in de eigen Kuip voor de derde keer in de clubhistorie de Johan Cruijff Schaal winnen. De club won de prijs eerder in 1999 en 1991, toen de prijs nog de naam droeg van de toenmalige sponsor: PTT Telecom-Cup

Feyenoord kreeg deze eeuw tweemaal eerder de kans om een derde Johan Cruijff Schaal toe te voegen aan de prijzenkast. Zowel na de bekerwinst in 2008 als in 2016 bleek landskampioen PSV echter te sterk. Ook in 1992, 1993, 1994 en 1995 verloor Feyenoord de strijd om de Nederlandse Super Cup.

Voor vrijwel alle huidige Feyenoord-spelers zou het de eerste keer in hun carrière zijn dat ze de Johan Cruijff Schaal winnen. Van de huidige Feyenoord-selectie heeft alleen Kenneth Vermeer de prijs op zijn erelijst staan (in 2013 met Ajax).

Feyenoord begint voor het eerst sinds de editie van 1999 als landskampioen aan de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Bekerwinnaar Vitesse kan de prijs voor het eerst in de clubhistorie winnen. De 22ste editie van de Johan Cruijff Schaal wordt zaterdag gespeeld in De Kuip en begint om 18:00 uur.

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties