'Gio' over 'Kuipvrees': ''Uiteindelijk heb je nooit zekerheid''

'Gio' over 'Kuipvrees': ''Uiteindelijk heb je nooit zekerheid''

De supporters van Feyenoord worden vaak geprezen door hun onvoorwaardelijke steun. Toch kan de aanwezigheid van het Legioen ook verlammend werken voor speler, de zogenoemde ‘Kuipvrees’. Vooral nieuwe Feyenoorders die de stap van een Nederlandse subtopper naar de Kuip maakten, kunnen er last van hebben.

Ridgeciano Haps, die deze maand overkwam van AZ, had in zijn eerste wedstrijd in het stadion van Feyenoord geen last van ‘Kuipvrees’. “Ik wilde me graag laten zien, maar heb niet anders gespeeld dan anders”, zegt hij tegenover de Volkskrant. Als hij met AZ onderweg was naar de Kuip, zaten sommige jongens 'te bibberen', geeft hij toe. “Maar ik nooit, hoor. Ik genoot van de sfeer.”

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst laat weten dat zelfvertrouwen een belangrijk punt binnen de scouting van Feyenoord is. “We kijken hoe ze zich houden in grote wedstrijden, informeren bij zaakwaarnemers, bij de speler zelf, bij mensen van hun club. Maar uiteindelijk heb je nooit zekerheid. Uiteindelijk weet je het pas als ze hier voetballen.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties