'Engelse topclubs zeer geïnteresseerd in jeugdspeler Bogarde'

'Engelse topclubs zeer geïnteresseerd in jeugdspeler Bogarde'

Feyenoord moet serieus rekening houden met een vroegtijdig vertrek van jeugdspeler Melayro Bogarde. Dit schrijft The Guardian. De 15-jarige verdediger van Feyenoord O17 staat in ‘meer dan gemiddelde belangstelling’ van onder ander Manchester United, Manchester City, Chelsea en Liverpool.

De jeugdspeler, die het neefje van oud-profvoetballer Winston Bogarde is, wordt al maanden intensief gescout door de Engelse topclubs. De clubs kunnen de jongeling pas op 28 mei 2018 officieel benaderen voor een mogelijke overstap, omdat hij dan zijn zestiende verjaardag viert. Op diezelfde dag kan hij ook zijn handtekening onder een contract bij Feyenoord zetten.

De afgelopen jaren kozen verschillende jeugdspelers van Feyenoord voor een avontuur in het buitenland. Zo vertrok Tahith Chong in de zomer van 2016 naar Manchester United en besloot Joshua Zirkzee deze zomer om zijn prille carrière elders te vervolgen. In de praktijk worden veel jeugdspelers voor hun zestiende verjaardag al gepolst voor een mogelijke overstap.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties