Loting CL over één maand: wie kan Feyenoord treffen?

Loting CL over één maand: wie kan Feyenoord treffen?

De loting van de Champions League vindt over precies één maand plaats. Op donderdag 24 augustus weet Feyenoord welke clubs het treft in de groepsfase van het miljoenenbal (of tegenwoordig miljardenbal). De komende weken moeten kwalificatierondes uitmaken welke clubs naast Feyenoord komend seizoen nog meer in het toernooi actief zijn.

Veel clubs hebben al een ticket voor de Champions League, waar anderen nog kwalificatiewedstrijden moeten spelen. Zo verzekerde Feyenoord zich van deelname aan het Europese toernooi door kampioen van Nederland te worden, waar Ajax komende weken kwalificatiewedstrijden speelt voor een Champions League-ticket.

Op basis van de coëfficiëntenlijst van de UEFA is al een voorlopig schema van de potindeling te maken. De clubs die nog in de voorrondes actief zijn, worden op basis van een hoge plaats op de coëfficiëntenlijst ingedeeld. Voorbeeld: Sevilla moet nog een voorronde spelen, maar omdat zij een hogere klassering op de ranking hebben zijn zij wel ingedeeld in dit voorlopige schema. Er wordt in het onderstaande schema dus rekening gehouden dat de, volgens de ranking, meest sterke clubs zich plaatsen.

De voorlopige potindeling ziet er momenteel zo uit:
Pot 1

Real Madrid
Bayern München
Chelsea
Juventus
Benfica
AS Monaco
Spartak Moskou
Shakhtar Donetsk

Pot 2
FC Barcelona
Atlético Madrid
Paris Saint-Germain
Borussia Dortmund
Sevilla*
Manchester City
FC Porto
Manchester United

Pot 3
Napoli*
Tottenham Hotspur
FC Basel
Dinamo Kiev*
Ajax*
Olympiakos Piraeus*
Anderlecht
Liverpool*

Pot 4
AS Roma
Besiktas
Celtic*
FC Salzburg*
FC Kopenhagen*
Ludogorets Razgrad*
Feyenoord
RB Leipzig
* nog niet zeker van deelname groepsfase

Via https://draw.inker.fun/#/cl/gs kun je de loting simuleren om zo te kijken wat een mogelijke groep van Feyenoord kan worden. Welk resultaat komt uit jouw loting? (Werkt niet via Safari)

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties