''Vermeer in vorm bij Feyenoord is kandidaat voor Oranje''

''Vermeer in vorm bij Feyenoord is kandidaat voor Oranje''

Het trainingskamp van Feyenoord in Oostenrijk moet uitwijzen wie de nieuwe eerste doelman van Feyenoord wordt. Giovanni van Bronckhorst moet kiezen tussen Brad Jones en Kenneth Vermeer. Eerstgenoemde werd kampioen met de club, maar keepte omdat Vermeer geblesseerd was. Beide keepers verschijnen topfit aan de aftrap van het nieuwe Eredivisie-seizoen.

Als het aan voormalig Feyenoord-doelman Edwin Zoetebier ligt is de keuze makkelijk. “Laat ik vooropstellen dat ik niet begrijp dat Feyenoord Brad Jones heeft verlengd. Warner Hahn was een prima tweede keeper geweest en nu leg je onnodig druk neer bij Vermeer”, zegt hij in de nieuwe Voetbal International. “Ik hang als het om doelmannen gaat, sowieso de stelregel aan dat een Nederlander voor een buitenlander gaat.”

“We praten in dit land over een keepersprobleem, los je dat op door buitenlandse doelmannen te halen? Vermeer in vorm in het doel bij Feyenoord is kandidaat voor Oranje. Ik zou altijd voor hem kiezen. Hij heeft geloof ik vijf of zes interlands gespeeld en steeds de nul gehouden.”

Oud-Feyenoorder Joop Hiele zou juist kiezen voor Jones onder de lat. “Omdat ik denk dat hij een streepje voor heeft, doordat-ie vorig seizoen een groot aandeel had in de titel. Meer is het niet. Kenneth heeft zich in het verleden bewezen als een uitstekende keeper voor Feyenoord, maar verleden telt niet, prestaties zijn wat dat betreft net aandelen.”

Lees meer over
Kenneth Vermeer Warner Hahn
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties