Feyenoord wil aanvallers halen: hoe staat het met de opties?

Feyenoord wil aanvallers halen: hoe staat het met de opties?

Feyenoord wil zich de komende weken gaan versterken met één of mogelijk zelfs twee aanvallers. Met het vastleggen van Ridgeciano Haps, Jeremiah St. Juste en Kevin Diks heeft de Rotterdamse club zijn verdediging rond. Het middenveld staat ook als een huis na het toevoegen van Sofyan Amrabat aan de selectie.

Voor technisch directeur Martin van Geel is het nu zaak om de aanval nog van een kwaliteitsinjectie te voorzien. De kans is groot dat de nieuwe aanvallers momenteel in de Eredivisie spelen of een verleden in Nederland hebben. Eerder wist Feyenoord al Jean-Paul Boëtius als vervanger te halen voor Eljero Elia. Nu is het nog zaak om de rechtervleugel te versterken. Op dit moment beschikt Giovanni van Bronckhorst enkel over Bilal Başaçıkoğlu als echte rechtsbuiten.

De twee versterkingen die genoemd blijven worden rondom Feyenoord zijn Robin van Persie en Steven Berghuis. De twee aanvallers worden al weken in verband gebracht met een overstap naar Feyenoord. Van Persie is volgens de Franse journalist Orhan Yann zelfs dichtbij een terugkeer. Hij claimt zelfs een bevestiging te hebben gehad van algemeen directeur Eric Gudde.

Het verhaal rond Steven Berghuis is al een aantal keer besproken. Feyenoord hoopt de 25-jarige aanvaller definitief over te nemen van Watford FC, maar moet wachten tot eind augustus. De trainer wil Berghuis graag aan het werk zien in de voorbereiding. The Guardian verwacht zelfs dat Berghuis aankomend seizoen een van de grote verrassingen gaat worden van de Premier League.

''In zijn eerste seizoen bij Watford liet hij al een glimp zien van wat hij kan,'' schrijft de kwaliteitskrant in een artikel over twintig spelers dit volgens de krant dit seizoen door gaan breken in Engeland. ''Vorig seizoen keerde hij terug naar Nederland om kampioen te worden met Feyenoord. Die club wil hem terug hebben, maar de 25-jarige aanvaller kan manager Marco Silva overtuigen om hem langer te behouden.''

Eind mei kwam De Telegraaf met een lijst naar buiten die Martin van Geel op de radar zou hebben. De krant liet een maand geleden weten dat Haps, Amrabat, Rashica en St. Juste de transfertargets waren van de landskampioen. Inmiddels zijn drie van de vier Eredivsie-spelers naar De Kuip gehaald. De 21-jarige Milot Rashica heeft ondertussen wel zijn contract voor een aantal jaar verlengd bij Vitesse, dus het is de vraag of hij nog haalbaar is voor Feyenoord.

Ook Sam Larsson werd de afgelopen maanden genoemd als een mogelijke versterking voor de Feyenoord-aanval. De aanvaller zou in de belangstelling van een groot aantal clubs staan, maar tot een transfer kwam het tot op heden nog niet. Deze week weigerde de Zweed, die het liefst als linksbuiten speelt, zelfs op om de teamfoto van sc Heerenveen te gaan. Er hangt echter een flink prijskaartje om zijn nek en het is de vraag of Feyenoord opnieuw een groot miljoenenbedrag wil neerleggen voor een speler van een subtopper.

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties