Goed nieuws voor Feyenoord: Afrika Cup in zomermaanden

Goed nieuws voor Feyenoord: Afrika Cup in zomermaanden

Mogelijk snel goed nieuws voor Europese clubs en daarmee ook Feyenoord. De Afrika Cup gaat voortaan gespeeld worden in de maanden juni en juli en niet meer in januari en februari. Afgelopen seizoen moest de landskampioen hierdoor sterkhouder Karim El Ahmadi enkele wedstrijden missen.

Donderdag gaat het uitvoerend comité, als de bestuurders van de bond bijeenkomen in het Marokkaanse Rabat, definitief over het voorstel beslissen. De verwachting is dat het voorstel zonder problemen wordt aangenomen. Hiermee neemt het een hoop ergenis weg bij de Europese clubs.

Feyenoord heeft met Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat twee internationals van Marokko in de selectie zitten. Dit betekent dat de Rotterdammers, wanneer de Africa Cup in de zomer gespeeld gaat worden, gewoon kan beschikken over zijn middenvelders vlak na de winterstop.

Update 09:45 | Afrika Cup definitief in de zomer
De Africa Cup zal vanaf 2019 in de zomer gespeeld worden. Het aantal deelnemende landen wordt bovendien van 16 naar 24 uitgebreid. Dat heeft het bestuur van de Afrikaanse voetbalbond besloten tijdens een bijeenkomst in het Marokkaanse Rabat. Het is Kameroen dat de eerstvolgende editie in juni 2019 zal ontvangen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties