Feyenoorder schrijft Nouri-gedicht: ''Laat hem gezond opstaan''

Feyenoorder schrijft Nouri-gedicht: ''Laat hem gezond opstaan''

De voetbalwereld werd afgelopen weekend opgeschrikt door de hartritmestoornissen van Abdelhak Nouri. De middenvelder van Ajax zakte zaterdag tijdens een oefenwedstrijd ineen en wordt tot op heden in slaap gehouden in een Oostenrijks ziekenhuis. Feyenoord-supporter Robin van den Heuvel, bekend als ‘Dichter van Zuid’, klom in de pen.

“Normaal schrijf ik voor Feyenoord-publiek”, vertelt hij in gesprek met Het Parool. “Maar toen ik de kwetsende reacties voorbij zag komen, besloot ik een tegengeluid te bieden. Als Feyenoorder heb ik een hekel aan Ajacieden en tijdens wedstrijden ben ik negentig minuten lang ontoerekeningsvatbaar, maar de reacties op het nieuws rondom Nouri ging mij veel te ver.”

“Zelfs hier op een steenworp afstand van De Kuip volgen we het nieuws op de voet. Laat hem alsjeblieft gezond opstaan en misschien ook weer voetbalschoenen aantrekken, maar laat hem in de eerste plaats weer opstaan." Het gedicht werd al meer dan 18.000 keer geliket. Maandag werd bekend dat het hart van Nouri onbeschadigd is, zijn hersenfuncties kunnen nog niet onderzocht worden.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties