Robertha: ''Feyenoord wilde mijn contract verlengen''

Robertha: ''Feyenoord wilde mijn contract verlengen''

Nigel Robertha speelt de komende seizoenen in het shirt van Cambuur Leeuwarden. De aanvaller, die sinds 2009 in de jeugdopleiding van Feyenoord actief was, heeft woensdag een tweejarig contract getekend bij de club uit Friesland. Met zijn overgang kiest de 19-jarige Robertha voor vastigheid.

“Ik denk dat de transfer voor iedereen wel als een verrassing kwam”, zegt de aanvaller, die nog tot de zomer van 2018 onder contract stond bij de landskampioen, in gesprek met FR12.nl. “De afgelopen periode hebben Feyenoord, mijn zaakwaarnemer en ik gesproken. De club wilde mijn contract verlengen, maar ze gaven ook aan dat ik komend seizoen niet in de plannen van het eerste elftal zou voorkomen.”

Eerder gaf Robertha in gesprek met deze website aan dat een verhuurperiode een optie was. “En dat wilde Feyenoord ook, maar ik zag het toch niet zitten. Als ik verhuurd zou worden aan bijvoorbeeld FC Den Bosch zouden zij niet echt bezig zijn met mijn ontwikkeling. Ik wilde ook niet per se naar een andere club, maar ik wilde wel een plek waar ik mezelf kon ontwikkelen. Bij Feyenoord zou dat komend seizoen moeilijk worden.”

“Als het tweede elftal van Feyenoord in de voetbalpiramide zat, zou het misschien een ander verhaal zijn. Komend seizoen zou ik bij Feyenoord overal tussenin zitten. Niet bij Feyenoord O19 maar ook niet bij het eerste elftal. Het was zeker geen makkelijke beslissing, maar ik wilde een plek waar ik wekelijks kon spelen en een betere voetballer kon worden.”

“Er waren verschillende clubs uit de Eredivisie die interesse hadden, maar dat was eigenlijk hetzelfde verhaal als Feyenoord", vervolgt hij. "Als ik daar niet aan de bak zou komen, zou ik ook bij een tweede elftal moeten gaan spelen. Dat leek me niks. Bij Cambuur kan ik spelen op niveau en mezelf verder ontwikkelen.”

“Ik weet niet hoe Feyenoord tegen de situatie aankijkt, ik denk niet dat ze heel blij zijn. Ik heb zelf niet met Martin van Geel gesproken over mijn vertrek, alleen mijn zaakwaarnemer. Het is wel mooi dat de club mij transfervrij liet vertrekken en wie weet komt Feyenoord in de toekomst ooit nog eens op mijn pad."

Door: Dimitri Koopman (@DimitriKoopman). Reageren? Dimitri@fr12.nl

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties