Broer Karsdorp: ''Hoopte dat hij nog tien jaar zou blijven''

Broer Karsdorp: ''Hoopte dat hij nog tien jaar zou blijven''

Rick Karsdorp verzekerde zich afgelopen week van een plekje in de geschiedenisboeken van Feyenoord. De verdediger maakte voor een van de grootste bedragen uit de geschiedenis van de Rotterdamse club de overstap naar AS Roma. Een mooie transfer voor de club, een nog mooiere stap voor de jonge verdediger. “Dit is nou wat ze een droomtransfer noemen."

Het is eind mei. Rick Karsdorp heeft een uitstekend seizoen achter de rug. De 22-jarige verdediger speelde zijn eerste wedstrijden als international van het Nederlands elftal, werd kampioen met ‘zijn’ Feyenoord en zette zijn handtekening onder een nieuw contract bij de club. “Ik had echt niet verwacht dat hij zou vertrekken bij Feyenoord”, blikt Kevin, de 24-jarige broer van Rick Karsdorp, terug in gesprek met FR12.nl. “Ze waren kampioen geworden en spelen daardoor komend seizoen in de Champions League, maar het liep dus anders.”

“Natuurlijk, ik volgde het nieuws rondom Feyenoord en Rick op de voet. Ik las ook alle verhalen van clubs die interesse zouden hebben, dus je merkte wel dat er iets zou kunnen gaan gebeuren. Het is wel raar om die geruchten te volgen, omdat het over je broertje gaat. Als ik iets las, vroeg ik direct aan Rick of het waar was. Er zijn veel dingen geschreven die niet klopten, maar dat hoort er natuurlijk bij. Hoe groter de club wordt, hoe meer er over geschreven wordt.”

Een maand later geniet Rick met zijn vriendin Astrid, broer Kevin, zijn beste vriend, teamgenoot Gustavo Hamer en zijn vriendin Esmeralda van een welverdiende vakantie in Griekenland. Plots begint het transferballetje te rollen. “We wisten wel dat AS Roma binnenkort contact met Rick zou opnemen, ze hadden al een paar keer gesproken met zijn zaakwaarnemer”, vervolgt Kevin. “We lagen aan het zwembad en de telefoon ging. Het was de zaakwaarnemer van m’n broertje en AS Roma wilde dat hij de volgende dag langs zou komen.”

“En we hoefden zelf niets te organiseren, want de club had al een privévliegtuig geregeld. We moesten het stilhouden, niemand mocht iets van de afspraak weten. Ik ben de volgende dag met Rick, Astrid en zijn beste vriend naar Rome gegaan. Daar hebben we gesproken met de directie, we kregen een korte rondleiding, aten wat en gingen weer terug naar ons vakantieadres. Voor een paar uurtjes op en neer. Heel bizar eigenlijk, als je er over nadenkt.”

Broer Karsdorp: ''Hoopte dat hij nog tien jaar zou blijven''

Na het bezoek aan Rome zat de vakantie in Griekenland voor Karsdorp er al snel op. Thuis wachtte hij af hoe de onderhandelingen tussen Feyenoord en AS Roma zouden verlopen. “Rick moest zelf ook nog nadenken wat hij wilde, al bleek tijdens het eerste bezoek wel hoe graag ze hem wilden hebben. De directie van AS Roma vertelde dat ze Rick zagen als één van de beste rechtsbacks van de wereld, daar spreekt wel veel vertrouwen uit. Toen ook Rick zijn besluit had genomen ging het allemaal nog sneller en was de deal binnen een paar dagen afgerond.”

“Al sinds hij bij de E-junioren van Feyenoord speelt kijk ik al naar mijn broertje. Het gaat echt wennen worden om hem in een ander shirt te zien spelen. Het liefst had ik gehoopt dat hij nog gewoon tien jaar bij Feyenoord zou blijven, maar dan denk ik misschien teveel als supporter. Hij vertelde ooit dat hij pas weg zou gaan als hij kampioen was geworden met Feyenoord. Dat is hem gelukt. Als je dan zo’n geweldige stap kan maken, moet je dat natuurlijk doen. We zijn allemaal zo ontzettend trots op hem en ik weet zeker dat hij een succes gaat worden bij Roma.”

Ondanks dat Rick komend seizoen niet meer bij Feyenoord speelt, zit Kevin alsnog wekelijks in de Kuip. “Dat sowieso. Ik ben een echte Feyenoord-supporter en mis komend seizoen geen thuiswedstrijd. Mijn seizoenkaart is al binnen. Natuurlijk ga ik ook een paar keer per maand naar Rome. Ik hoop dat Rick, als hij een jaar of 30 is, terugkeert bij Feyenoord. Als hij op dat moment twijfelt, wat ik me bij Rick niet kan voorstellen, zorg ik er wel voor dat hij gewoon terugkomt."

Door: Dimitri Koopman (@DimitriKoopman). Reageren? Dimitri@fr12.nl

Lees meer over
Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties