Geen opleidingsvergoeding voor Feyenoord na transfer Aké

Geen opleidingsvergoeding voor Feyenoord na transfer Aké

Feyenoord ontvangt geen opleidingsvergoeding naar aanleiding van de miljoenentransfer van Nathan Aké. De verdediger maakte vrijdag, voor een slordige 23 miljoen euro, de overstap van Chelsea naar Bournemouth. De Rotterdammers ontvangen de vergoeding niet, omdat het een binnenlandse transfer betreft.

De inmiddels 22-jarige Aké speelde tussen 2007 en 2011 in de jeugdopleiding van Feyenoord. Daarna maakte hij op jonge leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van Chelsea, waarvoor hij de afgelopen jaren bijna twintig wedstrijden in het eerste elftal speelde. De afgelopen jaren werd hij verhuurd aan Reading, Watford en Bournemouth.

In het verleden ontving Feyenoord bijvoorbeeld ook geen opleidingsvergoeding na de transfer van Georginio Wijnaldum, die van Newcastle United naar Liverpool vertrok. Ook dit was een transfer binnen Engeland. De transfer van Leroy Fer van Queens Park Rangers naar Swansea City leverde deze vergoeding wel op, omdat het een transfer van Engeland naar Wales was.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties