Stanley Brard: ''Het begint weer te kriebelen''

Stanley Brard: ''Het begint weer te kriebelen''

De jeugdopleiding van Feyenoord werd tussen 2011 en 2014 vier keer uitgeroepen tot beste jeugdopleiding van Nederland. Stanley Brad had, als hoofd jeugdopleiding, destijds een groot aandeel in de prijzenregen. In 2013 verliet Brard de Feyenoord-jeugd en vertrok hij naar Azerbeidzjan en later naar Japan. Sinds eind 2016 is Brard terug in Nederland, maar een nieuwe werkgever heeft hij nog niet.

“Ik heb laatst de benodigde punten gehaald voor mijn licentie, dus ik kan weer aan de slag”, zegt hij tegenover RTV Rijnmond. “Het begint wel weer te kriebelen, maar ik doe rustig aan. Ik kijk wat er op mij af komt en als het interessant is, gaan we verder kijken. Dat kan ook een buitenlandse club zijn, dat maakt niet uit.” De huidige hoofd jeugdopleiding van Feyenoord is Richard Grootscholten.

De oud-speler van Feyenoord volgde uiteraard ook het kampioenschap van de Rotterdamse club. “Bij ons (in 1984, red.) zat er ook een lange tijd tussen de kampioenschappen. Je zag de ontlading en bevrijding bij iedereen. Zo heb ik dat ook beleefd. Dirk Kuyt heeft een belangrijke rol gespeeld in het geheel, zoals Johan Cruijff dat bij ons deed. Je hebt wel een team nodig, want Kuyt kan het niet alleen. Dat was bij ons met Johan ook zo.”

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties