Houtman over vliegtuigje: ''Dat is humor en gaat over en weer''

Houtman over vliegtuigje: ''Dat is humor en gaat over en weer''

Een vliegtuigje met de tekst ‘Helemaal niets in Amsterdam’ vloog donderdagmiddag boven het centrum van de hoofdstad. De actie werd opgezet door een groep Feyenoord-supporters als humoristische pesterij richting de achterban van aartsrivaal Ajax. Peter Houtman, oud-speler en stadionspeaker van Feyenoord, moest lachen om de actie.

“Vroeger merkte ik het al als supporter, Feyenoord en Ajax zijn de grootste clubs in Nederland. Daar is een soort rivaliteit, dat vind ik niet erg”, aldus Houtman. “Zolang het maar niet ontaardt in allemaal ellende. Als het maar op een leuke manier gebeurt.”

“Zoals afgelopen week met dat vliegtuigje”, zegt hij lachend. “Dat is humor en dat hoort erbij. Zulke dingen hebben wij naar ons toe gekregen in slechte tijden en dat gaat over en weer. Als het maar op een respectvolle manier gaat.” Feyenoord kroonde zich dit seizoen tot kampioen van Nederland, waar Ajax naast alle prijzen greep.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties