Eredivisie krijgt vanaf volgend seizoen een nieuw logo

Eredivisie krijgt vanaf volgend seizoen een nieuw logo

De Eredivisie krijgt vanaf volgend seizoen een nieuw logo en introduceert het logo tijdens de laatste speelronde van dit seizoen. Zo is de afsluiting van het 60-jarig jubileumjaar meteen een nieuwe start. Het nieuwe Eredivisielogo is onder meer te zien op de Eredivisiebal voor volgend seizoen, waar traditiegetrouw de laatste speelronde al mee gespeeld wordt. Ook is het beeldmerk zichtbaar op reclameborden in de stadions en in uitzendingen van FOX Sports Eredivisie.

De samenleving en de Eredivisie ontwikkelen zich en daarbij is het wenselijk om de uitstraling en kracht van het beeldmerk te vernieuwen. Dit als onderdeel van de vernieuwde positionering van de Eredivisie. Alex Tielbeke, directeur Eredivisie CV zegt daarover: "In Nederland is de Eredivisie al decennialang de grootste sportcompetitie van Nederland en ook internationaal kan ons competitievoetbal op grote belangstelling rekenen. Wedstrijden uit de Eredivisie worden in 186 landen uitgezonden en er zijn miljoenen voetballiefhebbers bekend met ons beeldmerk."

Eredivisie krijgt vanaf volgend seizoen een nieuw logo

"Het afgelopen seizoen hebben we in het kader van 60 jaar Eredivisie een speciaal jubileumlogo gebruikt dat sterk was afgeleid van het vorige logo. Dit jubileumlogo vormt een brug tussen het verleden en de toekomst. De introductie van een nieuw beeldmerk sluit prachtig aan op de toekomst gerichte ambities van de Eredivisie."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties