Telegraaf: Gemeenteraad eist vertrek Feyenoord-directie

Telegraaf: Gemeenteraad eist vertrek Feyenoord-directie

De gemeente Rotterdam stemt alleen in met de komst van het nieuwe Feyenoord-stadion als de directie van de Rotterdamse club opstapt. Dit schrijft De Telegraaf. Een grote meerderheid staat volgens het medium achter deze stelling.

De raad krijgt morgen de vraag voorgelegd in te stemmen met de plannen voor een nieuw stadion. Maar de lokale politiek heeft tabak van de gigantische kosten die de stad moet dragen om wedstrijden van Feyenoord te beveiligen. Een deel van de ongeregeldheden komen voort uit de slechte relatie die de club al jaren heeft met het Legioen. Daarom moet er een nieuw bestuur komen, vindt een raadsmeerderheid.

De Rotterdamse politiek, die morgen stemt over de plannen voor het nieuwe stadion, is de hoge beveiligingskosten rondom wedstrijden van Feyenoord zat. De ongeregeldheden komen, volgens de politiek, voort uit de slechte relatie tussen de directie van Feyenoord en (een deel van) de Feyenoord-supporters.

D66 dient twee moties in waarin wordt gevraagd aan om clubbestuurders die ‘verbinden’ en waarbij het huidige bestuur moet vertrekken. Indiener Jos Verveen: “De huidige directie moet weg als er een nieuwe Kuip komt. Al jaren wordt vanuit de raad en ook de politie aangedrongen op een betere relatie met de supporters. Maar daar is al vijf jaar lang niets mee gedaan. Het bestuur heeft goede dingen gedaan op andere vlakken, maar de relatie met supporters is slecht. Op dit onderdeel hebben ze gefaald.”

Technisch directeur Martin van Geel en commercieel directeur Mark Koevermans zouden niet hoeven op te stappen, maar algemeen directeur Eric Gudde en Jan van Merwijk, directeur Stadion Feijenoord, wel.

Klik hier voor het complete artikel

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties