Aangereden supporter: ''Zoiets doe je niet bij mensen''

Aangereden supporter: ''Zoiets doe je niet bij mensen''

De Feyenoord-supporter die zondagmiddag werd aangereden door een bus van de mobiele eenheid (ME) heeft zijn enkel en scheenbeen gebroken. De supporter, de 26-jarige Thom, gaat een herstel van minimaal zes weken tegemoet in de hoop dat beide breuken herstellen.

“We hadden de wedstrijd gekeken in de kroeg”, zegt Thom tegenover het Algemeen Dagblad. “Ik had mijn meissie gebeld want zij zou ons ophalen bij de Kuip. Ik was mijn vrienden kwijtgeraakt en keek om me heen om ze te zoeken. Opeens zag ik een bus op me afkomen. Ik dacht: Ze zouden me toch niet aanrijden. Maar dat gebeurde dus toch wel.”

“Ik had helemaal niets te maken met die rellen in de stad", vervolgt hij. "Ik was gewoon onderweg naar de Kuip om me op te laten halen. Weg uit Rotterdam. Dit was de enige route naar het stadion die ik wist, meer mensen liepen die kant op. Ik dacht: dat kan toch geen kwaad.”

Volgens de politie had Thom dit 'eenvoudig kunnen voorkomen door een stap opzij te zetten'. “Er waren op dat moment schermutselingen en de actie is daarom gerechtvaardigd.” Iets waar Thom zich totaal niet in kan vinden: “Ik vind dit niet kunnen. Als je op de video kijkt, zie je dat ze mijn kant op sturen terwijl ik opzij stap. Ik had er niets mee te maken, maar ook als ik er wel iets mee te maken had, doe je zoiets niet bij mensen."

Klik hier om het interview met Thom te bekijken

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties