Taument over 'kampioensvlucht': ''Was echt verschrikkelijk''

Taument over 'kampioensvlucht': ''Was echt verschrikkelijk''

Wanneer Feyenoord zondagmiddag in het Van Donge & De Roo Stadion wint van stadsgenoot Excelsior, is het kampioen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst zal dan per bus richting de Kuip gaan, waar het team de schaal in ontvangst neemt. Gaston Taument werd in het seizoen 1992/1993 kampioen met Feyenoord na een uitwedstrijd tegen FC Grongingen.

“We hoorden dat er een vliegtuig beschikbaar was gesteld door een of andere maatschappij voor de terugweg. Het was zo gevaarlijk om van Groningen naar Rotterdam te gaan met de bus. Mensen stonden op de heenweg al in de vluchtstrook naar ons de zwaaien. Op de terugweg zouden we daarom niet met de bus gaan, want daar zouden we dan zeven uur over doen.”

“Toen zijn we dus van Groningen naar Rotterdam gegaan met het vliegtuig”, vervolgt de oud-buitenspeler. “Het was een vlucht van zo’n 25 minuten. Alleen maar turbulentie, want we konden geen hoogte krijgen op dat korte stukje. Ik heb stewardessen letterlijk door het gangpad zien rollen en wij hadden de nodige drank op. Een verschrikkelijke vlucht was dat.”

“We kwamen uiteindelijk aan op Zestienhoven (Rotterdam The Hague Airport, red.) waar het helemaal zwart stond van de mensen. Een ritje van het vliegveld naar het stadhuis duurt normaal een kwartiertje, maar we hebben er een uur over gedaan. Alles op de weg richting het stadhuis was rood-wit, wat je nu ook al een beetje ziet. Echt fantastisch. Dat vergeet je nooit meer.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties