''Als rooster toelaat geef kinderen dan Feyenoord-vrij''

''Als rooster toelaat geef kinderen dan Feyenoord-vrij''

Als Feyenoord op 7 mei de titel in de Eredivisie weet te pakken, zal de ploeg op maandagochtend 8 mei gehuldigd worden op de Coolsingel. Nadat eerder de burgemeester van Emmen al vrij kreeg, krijgen mogelijk ook Rotterdamse kinderen de kans om de huldiging bij te wonen.

Het Algemeen Dagblad weet te melden dat leerplichtambtenaren een brief sturen aan alle schoolbesturen met als boodschap: honoreer die aanvraag voor Feyenoord-vrij maar. “Het is voor nagenoeg alle leerlingen op het voortgezet onderwijs de eerste keer dat Feyenoord kampioen wordt. Als het rooster het toelaat en er geen toetsen, examens of andere verplichte onderdelen zijn, honoreren we verzoeken om de huldiging al of niet met de hele klas bij te wonen”, zegt bestuurder Marc Otto van LMC-middelbare scholen tegen de krant.

Het schoolbestuur van openbare en middelbare scholen in Rotterdam, Boor, weet nog niet wat zij gaan doen mocht het zover komen dat de Feyenoord-selectie 8 mei met de schaal naar de Coolsingel komt.

De gemeente Rotterdam lijkt een oogje dicht te knijpen, omdat het mogelijke kampioenschap een unieke gebeurtenis zou zijn. “Scholen kunnen de gemiste uren eventueel op een ander moment inhalen.” De kinderen hoeven overigens niet te rekenen op een hele dag vrij. “Dat is niet aan de orde”, aldus de gemeente.

Katholieke basisscholen zien meer in een anders voorstel van de gemeente. Door het besteden van aandacht aan de huldiging op school blijft het moment net zo bijzonder, en is het vermoedelijk nog beter te zien. “Dat spreekt ons meer aan”, aldus bestuurder Ton Groot Zwaaftink.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties