Vormer: ''Dan was ik in Rotterdam geslaagd''

Vormer: ''Dan was ik in Rotterdam geslaagd''

Oud-Feyenoorder Ruud Vormer is kampioen geworden met Club Brugge en hoopt ook dat zijn oude club nu de titel gaat pakken. De middenvelder, die momenteel een van de beste spelers is van de Belgische club, vind het nog altijd jammer dat hij niet is geslaagd bij Feyenoord.

Feyenoord kan eindelijk weer eens kampioen van Nederland worden. ''Ik was een ventje van tien toen ze voor het laatst kampioen werden. Het wordt nog wel moeilijk voor Feyenoord. De druk wordt steeds groter. Ze zeggen wel dat dat niet zo is, maar dat houd je niet tegen. Gelukkig hebben ze met Elia en Kuyt ook een aantal ervaren spelers die goed met de druk om kunnen gaan.''

''Ik blijf het zonde vinden hoe het bij Feyenoord is gegaan,'' zegt Vormer in gesprek met De Telegraaf. ''Ronald Koeman heeft me uiteindelijk niet een echte kans gegeven. Als ik speelde, was dat als controlerende middenvelder. Maar als ik bij Feyenoord de gelegenheid had gekregen om op dezelfde manier te spelen als nu bij Club Brugge, dan was ik in Rotterdam geslaagd. Daar ben ik van overtuigd.''

"Natuurlijk had ik te maken met zware concurrentie: jongens als Immers, Clasie en Vilhena. Voor mijn gevoel kon ik daar wel tegenop, maar Koeman had een duidelijke voorkeur voor het middenveld. Hij zag het blijkbaar niet helemaal in me zitten,'' sluit de middenvelder af. De 29-jarige Vormer maakte in 2014 de overstap naar Club Brugge en werd daar direct basisspeler.

Lees meer over
Dirk Kuyt Lex Immers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties