''Meestal wordt een straf verruimd als de aanklager twijfels heeft''

''Meestal wordt een straf verruimd als de aanklager twijfels heeft''

Afgelopen maandag maakte de aanklager betaald voetbal bekend de aanklacht verruimd te hebben. Eerst werd Vilhena verdacht van een vermeende elleboogstoot. Nu is daar ook het slaan van een tegenstander bijgekomen. Christian Visser, bekend als De Voetbaladvocaat, reageert op de 'zaak-Vilhena'.

"Het is niet vreemd dat een aanklacht aangepast wordt", zegt strafrechtadvocaat Christian Visser in gesprek met ELF Voetbal. "Ook in het strafrecht komt dat wel eens voor. Het is alleen mogelijk als het om hetzelfde feit gaat. Als de tijd en plaats dus gelijk zijn. Als Vilhena later in de wedstrijd bij de cornervlag iemand schopte, kan dat niet in de aanklacht worden opgenomen."

"Meestal wordt een straf verruimd als de aanklager twijfels heeft", vervolgt hij. "De beroepscommissie kijkt naar wat er wordt verweten. Blijkbaar vinden ze dat de elleboogstoot moeilijk bewezen kan worden. Dan zou Vilhena vrijgesproken worden. Nu is daar dus slaan bijgekomen. Als dat wel te bewijzen valt, kan hij gewoon gestraft worden."

Het is niet de eerste keer dat Joris van Benthem in beroep gaat. "De mensen die de zaak behandelen zijn onafhankelijk in de zin dat ze niet voor de KNVB werken. Het zijn gewoon juristen dus ik kan me niet voorstellen dat zij moe van Feyenoord worden. Zaken als deze zijn juist interessant voor juristen", aldus Visser.

Vanavond dienst de zaak tegen Vilhena in Zeist. De uitspraak zal donderdagochtend bekend worden gemaakt.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties