Kameraadjes gaan uit hun dak in zonovergoten Kuip

Kameraadjes gaan uit hun dak in zonovergoten Kuip

Op zondagmiddag toegejuicht worden in De Kuip. De spelers van Feyenoord hebben het vaker meegemaakt, maar op deze zonnige zondag hoefden ze zich niet bovenmatig in te spannen om applaus te krijgen. Door alleen al hun gezicht te laten zien, tips te geven en een aantal ballen het publiek in te schieten, kregen ze de handen van tienduizend Kameraadjes op elkaar.

Klappen, zingen en juichen
De opkomst van de selectie op het podium vormde de mooie afsluiting van het binnenprogramma van het uitverkochte Kameraadjes Voetbalfeest. Eerder hadden de Hermes House Band, Lee Towers en Nielson al ervaren hoe het voelt om in een zonovergoten Kuip door duizenden jonge Feyenoord-supporters te worden toegejuicht. De Kameraadjes lieten duidelijk horen de Feyenoord-liedjes én het repertoire van Feyenoord-supporter Nielson te kennen. Er werd zo hard geklapt, gezongen en gejuicht dat nietsvermoedende voorbijgangers moeten hebben gedacht dat er een wedstrijd van Feyenoord 1 aan de gang was.

Sjoelen met Van Beek
Eerder op de dag hadden de kinderen zich al vermaakt met alle activiteiten rondom De Kuip. Zo waren er diverse speeltoestellen aanwezig en kon onder leiding van Ben Wijnstekers en Mike Obiku een clinic van Feyenoord Soccer Schools gevolgd worden. Ook de spelers, die zondagochtend nog een training afwerkten, lieten hun gezicht zien. Zo kon het zomaar gebeuren dat je als Kameraadje stond te sjoelen met Sven van Beek, karaoke zong met Terence Kongolo of een potje FIFA speelde tegen de jarige Bilal Basaçikoglu (22).

Primeurs tijdens kidspersconferentie
Enkele tientallen Kameraadjes hadden het geluk dat ze tijdens een van de twee speciale Kidspersconferenties een vraag mochten stellen aan de spelers. Zo wisten de jonge reporters te achterhalen dat Jan-Arie van der Heijden bij een mogelijk kampioenschap van blijdschap heel veel rondjes gaat rennen, dat Kenneth Vermeer chef-kok zou zijn geworden als hij het profvoetbal niet had gehaald en dat Michiel Kramer zijn haar soms wast met Feyenoord-shampoo.

Kameraadjes Bokaal
Voor Dirk Kuyt eindigde het Kameraadjes Voetbalfeest met een mooie prijs. De jonge Feyenoord-supporters kozen met hulp van een applausmeter zijn ‘dab’ na zijn goal tegen ADO Den Haag als het leukste moment. Uit handen van Kameraadjes Timo en Giovanni kreeg Kuyt vervolgens de Kameraadjes Bokaal 2017. ‘Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken en hoop dat jullie een mooie dag hebben gehad. Hopelijk tot volgend jaar!’ waren de afsluitende woorden van Feyenoords aanvoerder.

Lees meer over
Kenneth Vermeer Sven van Beek Dirk Kuyt Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties