Tuchtcommissie: Vilhena drie duels uitgesloten

Tuchtcommissie: Vilhena drie duels uitgesloten

De tuchtcommissie bestraft Tonny Vilhena met een uitsluiting van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk (met een proeftijd van één jaar). De tuchtcommissie acht bewezen dat de middenvelder van Feyenoord in de wedstrijd Sparta-Feyenoord een elleboogstoot heeft uitgedeeld aan Mathias Pogba van Sparta.

De tuchtcommissie komt tot dit oordeel op basis van televisiebeelden en de verklaringen van Pogba en Vilhena. De straf van de tuchtcommissie is gelijk aan het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal eerder deze week.

De tuchtcommissie oordeelt dat er sprake is van voorwaardelijke opzet. Vilhena zwaaide toen hij omhoog sprong wild met zijn elleboog naar achter, terwijl hij kon weten dat hij een speler van Sparta hard in het gezicht zou raken, wat ook is gebeurd. Onder deze omstandigheden acht de tuchtcommissie de hiervoor genoemde straf passend.

Vilhena heeft tot en met woensdag aanstaande de mogelijkheid om in beroep te gaan. Mocht hij hiertoe besluiten, dan is hij in afwachting van de behandeling van de beroepszaak speelgerechtigd. Om zondag in actie te mogen komen tegen AZ, moet Vilhena voor vandaag (vrijdag) 16.00 uur in beroep gaan.

Update 10:39: Tonny Vilhena gaat in hoger beroep tegen schorsing

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties