Manon Melis aan de slag bij Feyenoord

dinsdag 21 februari 2017 18:42 77.562 keer bekeken 126 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Manon Melis gaat aan de slag als trainer bij Feyenoord Soccer Schools. De topscorer aller tijden van de Oranjevrouwen staat aanstaande woensdag al voor het eerst op het veld bij de start van de meidenmodule op Varkenoord.

De 30-jarige Melis zette in november 2016 een punt achter haar profvoetbalcarrière. De geboren Ridderkerkse speelde onder meer negen seizoenen in Zweden, waar ze meerdere keren landskampioen en topscorer werd, en sloot haar loopbaan af in de Verenigde Staten. In totaal kwam Melis 132 keer uit voor de Oranjevrouwen, waarvoor ze een recordaantal van 59 goals maakte.

‘Ik was klaar voor een nieuwe stap in mijn leven, daarom ben ik gestopt met voetbal,’ zegt Melis. ‘Dat ik een deel van dat nieuwe leven kan gaan invullen met het geven van clinics vind ik hartstikke leuk. Gedurende mijn carrière in Zweden en de Verenigde Staten heb ik al regelmatig clinics gegeven en dat vond ik erg leuk om te doen. Ik heb dan ook heel veel zin om aan de slag te gaan met de meiden die meedoen aan de trainingen van Feyenoord Soccer Schools.’

Melis hoefde niet lang na te denken toen Feyenoord haar benaderde. Haar vader Harry Melis speelde tussen 1976 en 1979 voor de club, terwijl Feyenoord altijd haar favoriete club is geweest. ‘Vroeger droomde ik ervan om in De Kuip voor Feyenoord te spelen, maar dat zat er als meisje natuurlijk niet in. Ik ben trots dat ik als trainer nu alsnog deze prachtige club mag vertegenwoordigen en jonge meiden kan helpen bij het ontwikkelen van hun voetbalkwaliteiten.’

Tijdens de meidenmodule trainen meisjes in de leeftijd van zes tot en met zestien jaar gedurende acht woensdagmiddagen volgens de opleidingsfilosofie van Feyenoord Academy. De meidenmodule vindt plaats op trainings- en opleidingscomplex Varkenoord. Deelnemers volgen hier de acht trainingen en ontvangen bovendien een gloednieuw voetbaltenue van Feyenoords kledingsponsor adidas, een Feyenoord Soccer Schools-bal én na afloop een deelnamecertificaat.

Gerelateerd nieuws
126 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 56 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 65848 leden - Op dit moment zijn 809 mensen actief, waarvan 183 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved