Vente belangrijk voor winnend Feyenoord 2

Feyenoord 2 heeft ook de derde wedstrijd na de winterstop in winst omgezet. Op bezoek bij de reserves van Roda JC Kerkrade haalde de ploeg van coaches Roy Makaay en Jan Wouters maandagmiddag flink uit: 1-5. Dylan Vente (2), Renato Tapia, Bilal Basaçikoglu en Marko Vejinovic tekenden voor de Rotterdamse treffers in het Parkstad Limburg Stadion.

De ruime overwinning kwam vooral tot stand dankzij een uitstekende tweede helft, zo zag ook coach Roy Makaay. ‘Na rust heeft maar één ploeg de bal gehad en dat waren wij. De doelpunten waren stuk voor stuk goed uitgespeelde aanvallen, terwijl Kenneth Vermeer in de tweede helft vrijwel niets te doen heeft gehad,’ zo vertelde Makaay, die zijn ploeg in de rust op scherp had gezet. ‘Na een goed eerste kwartier zakten we in het vervolg van de eerste helft wat weg, maar de jongens hebben het goede spel na rust uitstekend opgepakt. Daarvoor heb ik hen na afloop dan ook gecomplimenteerd.’

De toon voor de goede tweede helft werd tien minuten na rust gezet door Renato Tapia, die Feyenoord met een prachtige treffer opnieuw op voorsprong zette. Dylan Vente had na elf minuten op aangeven van Bart Nieuwkoop voor de openingstreffer getekend, maar zag vervolgens hoe zijn goal halverwege de eerste helft teniet werd gedaan door Celestin Djim Ndogo.

Met zijn tweede treffer en Feyenoords derde brak Vente twintig minuten voor tijd definitief het verzet van de Limburgers. De spits van Feyenoord Onder 19 – die afgelopen zondag voor het eerst tot de wedstrijdselectie van Feyenoord 1 behoorde – liep net als bij zijn eerste goal goed weg uit de rug van zijn tegenstander en werd op maat bediend door Marko Vejinovic. Bilal Basaçikoglu en Vejinovic kregen op hun beurt een voorzet op maat van de mee opgekomen linksback Lucas Woudenberg en bepaalden zo de eindstand op 1-5.

Door de derde zege op rij blijft Feyenoord 2 koploper van de Reservecompetitie Poule A. Naaste belager sc Heerenveen 2 komt dinsdagavond in actie tegen het tweede elftal van NAC Breda.

Feyenoord 2: Vermeer; Nieuwkoop, Dammers, Knoester, Woudenberg; Vejinovic, Gustafson, Tapia; El Hankouri, Vente en Basaçikoglu.
Roda JC 2: Bosman; Stassarm, Demitras, Rodriguez, Djim Ndogo, Yasar, Nwambeben, Senden, Raykov, Savic, Wolters.

0-1 11' | Dylan Vente
1-1 22' | Djiem Ndogo
1-2 56' | Renato Tapia
1-3 70' | Dylan Vente
1-4 73' | Bilal Basaçikoglu
1-5 77' | Marko Vejinovic