Feyenoord 2 koploper na overwinning op Jong Heerenveen

Feyenoord 2 heeft maandagavond de koppositie in de Reservecompetitie Poule A overgenomen van Jong sc Heerenveen. De Rotterdammers wisten in Heerenveen met 1-2 te winnen van de Friezen. Namens de Rotterdamse beloften waren Marko Vejinovic en Bilal Basacikoglu trefzeker.

Na negen minuten keek de ploeg van trainers Roy Makaay en Jan Wouters al tegen een achterstand aan. De beloften van sc Heerenveen kwamen op een voorsprong door een treffer van Michel Vlap. Halverwege de eerste helft was het Marko Vejinovic die zijn ploeg, vanuit een vrije trap, op gelijke hoogte bracht. Simon Gustafson ontving na een halfuur spelen een rode kaart vanwege natrappen.

In de tweede helft nam Feyenoord 2 de leiding via een treffer van Bilal Basacikoglu. De thuisploeg kwam later ook met tien man te staan, nadat verdediger Wout Faes ook een rode kaart kreeg. Door de overwinning stijgt Feyenoord 2 naar de eerste plaats in de competitie. Jong Heerenveen zakt naar de tweede plaats met een achterstand van één punt.

9' | 1-0 Michel Vlap
25' | 1-1 Marko Vejinovic
52' | 1-2 Bilal Basacikoglu

Basisopstellingen
sc Heerenveen 2: Van der Steen, Schoop, Gartenmann, Faes, Schmidt, Huizing, Johnsen, Namli, Vlap, Van Amesfoort, Voest.
Feyenoord 2: Vermeer; Nieuwkoop, Dammers, Woudenberg, Nelom; Vejinovic, Gustafson, Tapia; Basaçikoglu, Vente (68’ Robertha) en El Hankouri (77’ Hansson).