D66 en Leefbaar willen opheldering over miljoenenlening aan De Kuip

D66 en Leefbaar willen opheldering over miljoenenlening aan De Kuip

Er dreigt een forse financiele tegenvaller voor Feyenoord: een oude lening uit 1994, van 27,5 miljoen gulden, staat nog voor meer dan de helft open. D66 en Leefbaar Rotterdam willen dat geld nu verhalen op Stadion Feijenoord. "Toen in 2002 de euro werd ingevoerd, stond er omgerekend nog 7,9 miljoen open. Van dit bedrag is nog niets afgelost."

Het geld werd indertijd geleend om De Kuip op te knappen. Nu de Feyenoord City plannen steeds vaker onder de aandacht gebracht worden eisen de twee politieke partijen meer duidelijkheid over het hoe en wat van die lening. "Van de gemeente worden forse investeringen gevraagd om het plan Feyenoord City mogelijk te maken. Als we tegen Feyenoord City 'ja' zeggen, is het voor D66 belangrijk dat de gemeente in zee gaat met een betrouwbare partner die zijn afspraken nakomt.''

Volgens het Algmeen Dagblad wil D66’er Stefan Kroon duidelijkheid van b en w én Feyenoord City over de 7,9 miljoen euro. "We gaan dit bedrag zeker niet zomaar kwijtschelden. Beschouwt het college het aflossen van de oude lening als een voorwaarde voor het investeren in de ontwikkeling van het nieuwe stadion?"

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties