Feyenoord A1 klimt op ranglijst na 1-3 zege

Feyenoord Onder 19 begint na een moeizaam begin van het seizoen langzaam op stoom te raken. Na een broodnodige overwinning vorige week op PSV (1-0), werd zaterdagmiddag knap met 1-3 gewonnen bij Willem II Onder 19. 'Wedstrijden winnen geeft vertrouwen en dat vertrouwen zie je met de week groeien,' aldus trainer Damien Hertog.

Feyenoord speelde een zeer goede eerste helft. De Rotterdammers zetten snel druk, lieten de Tilburgers niet aan voetballen toekomen en creëerden zelf ook genoeg kansen. De 0-1 van Dylan Vente na een kwartier spelen was dan ook verdiend. Feyenoord bleef vervolgens grip houden op de wedstrijd, ging op zoek naar de tweede treffer, maar die viel niet.

In de beginfase van de tweede helft liet Feyenoord zich iets te veel naar achteren drukken. 'We vergaten zelf te blijven voetballen en de 1-1 in de 57ste minuut zat er eerlijk gezegd aan te komen', erkende Hertog. 'Dan ben je als coach altijd benieuwd hoe je ploeg reageert en dat was in dit geval uitstekend.' De bezoekers pakten namelijk al binnen de minuut weer de leiding via opnieuw Vente.

Hertog zag zijn team onverminderd alles blijven geven en ook doordrukken, resulterend in de 1-3 van Robin Zwartjens. Hertog: 'Ik heb echt een ploeg gezien die bereid was om hard te werken voor elkaar. Ook de invallers, die er meteen staan voor het team, heb ik gecomplimenteerd. We hebben vandaag tegen een goede tegenstander goede zaken gedaan voor de ranglijst. Al met al een prima zaterdag dus.'

Willem II Onder 19 - Feyenoord Onder 19 1-3
15' 0-1 Dylan Vente
57' 1-1
58' 1-2 Dylan Vente
75' 1-3 Robin Zwartjens

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia; Smulder, Kökcü (65' Van der Wilden), Bangura (85' Anez); Robertha (82' Sinteur), Butter en Vente.