''President KNVB heeft alles verloren wat hij kon verliezen''

''President KNVB heeft alles verloren wat hij kon verliezen''

De Telegraaf publiceert vandaag het derde deel van het grote interview met Wim Jansen. De Feyenoorder rekent opnieuw af met de cultuur binnen de KNVB. ''De bobo’s zijn meer met zichzelf bezig dan met topvoetbal'', constateert het Nederlandse voetbalicoon.

Jansen noemt man en paard. ''De KNVB heeft een president (Michael van Praag, red.) die twee jaar lang alles heeft verloren wat hij kon verliezen. Die deed alles om te worden gekozen bij de FIFA en UEFA. Nu dat is mislukt gaat hij zich weer om de KNVB bekommeren'', haalt hij uit.

De KNVB moet zich beperken tot het opleiden van trainers, aangezien de bond het enige opleidingsinstituut is waar een trainer een diploma kan halen. ''Nergens anders mag iemand een diploma aan een trainer uitreiken. Je kunt zelfs nergens anders terecht. Dus moet de bond vooral die goede trainers opleiden en niet gaan denken dat ze zelf de spelers kunnen opleiden.''

Jansen verwerpt ook het idee dat jeugdspelers van de profclubs vaker in Zeist moeten trainen. ''De training moet plaatsvinden bij de clubs. De bond krijgt de spelers al voor de nationale teamwedstrijden. De voetbalbond is er voor de clubs en niet andersom. Als ze per se willen trainen, moet de KNVB de talenten van de amateurs selecteren en die beter gaan trainen. Daar zitten altijd nog laatbloeiers bij.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties