'Jan Scharie' over nieuwe bijnaam: ''Ik kan er wel om lachen''

'Jan Scharie' over nieuwe bijnaam: ''Ik kan er wel om lachen''

Een schaartje hier, een knappe uitkap-actie daar en het uitspelen van de tegenstander met een sierlijke pirouette. Het zijn acties die je bij Feyenoord verwacht van spelers als Eljero Elia en Bilal Basacikoglu. Toch was het verdediger Jan Arie van der Heijden die de afgelopen weken zijn trukendoos opengooide. De knappe acties bezorgden Van der Heijden de bijnaam ‘Jan Scharie'.

“Dat heb ik ook gehoord”, zegt Van der Heijden met een lach tegenover FeyenoordTV. “Dat is leuk. Ik denk dat het een beetje gekscherend is, maar ik kan er wel om lachen. Ik waardeer het dat de mensen die de wedstrijden zien, kunnen zien dat ik met vertrouwen speel. Ik heb veel vertrouwen en denk dat ik dan ook mijn beste voetbal laat zien.”

In de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles was de verdediger bijna trefzeker, maar het doelpunt werd afgekeurd. “Je wilt altijd scoren”, vervolgt 'Jan Scharie'. “Het is leuk om het team te helpen, maar mijn eerste doelpunt voor Feyenoord komt vanzelf. Er zijn genoeg jongens in de ploeg die kunnen scoren. Ik denk niet dat het mijn taak is om te scoren, maar als het kan zal ik het zeker niet laten.”

Lees meer over
Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties