Van Bronckhorst over Europa League: ''We liggen op schema''

Van Bronckhorst over Europa League: ''We liggen op schema''

Feyenoord hoopt donderdagavond een grote stap richting overwintering in de Europa League te zetten. De Rotterdammers staan momenteel eerste in groep A met zes punten uit drie wedstrijden. Giovanni van Bronckhorst, trainer van Feyenoord, zegt dat de ploeg op schema ligt in het huidige Europa League-seizoen.

"Twee weken geleden hebben we gezorgd dat Zorya niet uit hun kracht kon spelen, dat moeten we nu weer doen”, zegt trainer Giovanni van Bronckhorst op de persconferentie, geciteerd door RTV Rijnmond. “In de Europa League liggen we tot dusver op schema. We willen graag overwinteren in Europa. Morgen kunnen we in dat opzicht heel belangrijke punten pakken.”

De trainer moet puzzelen op het middenveld: sterkhouders Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena ontbreken. “De invulling op het middenveld is anders dan normaal”, zegt hij. “Ik ben benieuwd hoe het gaat, maar ik heb vertrouwen want de selectie is breed.”

“De situatie van Vilhena heeft veel impact op de groep, dat lijkt mij logisch”, zegt Van Bronckhorst over het gemis van de Feyenoord-middenvelder, die deze week zijn moeder verloor. “Het gevoel heerst om er juist nu met zijn allen te staan. Dit soort momenten leer je niet op de cursus. Op dit soort dagen laat je je gevoel spreken. Tonny en zijn familie staan nu voorop.”

Lees meer over
Renato Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties