Joodse Feyenoord-sponsor weg om spreekkoren

Joodse Feyenoord-sponsor weg om spreekkoren

Het Israëlische EZ Trader dreigt het sponsorcontract met Feyenoord te verscheuren. De Rotterdammers lopen daardoor zo'n 1,2 miljoen euro mis. Volgens De Telegraaf is eigenaar Shimon Citron ontzet over spreekkoren in De Kuip.

Citron zou in 2014 De Klassieker hebben bezocht, waarbij het ''Hamas, Hamas, Joden aan het gas'' luid en duidelijk te horen was. Na dat duel wilde de eigenaar het contract direct ontbinden, maar dat was geen optie voor Feyenoord.

''We betreuren het onacceptabele gedrag van een deel van onze aanhang”, zo schrijft Toon van Mierlo, de advocaat van Feyenoord. ''Toch is Feyenoord van mening dat de Partnership Agreement niet kan worden opgezegd.'' Een slepende arbitragezaak achter gesloten deuren heeft nog altijd niet tot een oplossing geleid.

Citron stapt nu naar de rechter. ''Een directeur zei zelfs tegen me dat ik van tevoren had kunnen weten dat dit speelt rond wedstrijden tegen Ajax. Nou, ik ga nóóit meer naar Feyenoord. Ik wil ze kapotmaken'', zegt hij luid.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties