Jones de mist in: ''Dat is het leven van een keeper''

Jones de mist in: ''Dat is het leven van een keeper''

Feyenoord kwam zondagmiddag in de competitiewedstrijd tegen NEC vroeg op een achterstand. Een schot van NEC-speler Rayhi leek houdbaar voor Feyenoord-keeper Brad Jones, maar toch glipte de bal achter hem langs het doel in. Volgens de Australische sluitpost hoort zo’n misser bij ‘het leven als doelman’.

“Het lag niet aan de zon of nervositeit”, zegt Jones tegenover Fox Sports. “Het kan gebeuren, dat is het leven van een keeper. Soms gebeurt zoiets en dan moet je reageren door gefocust te blijven en de afspraken te blijven uitvoeren. Als je ouder bent kan je na zoiets makkelijker omschakelen.”

Uitgerekend in het stadion waar hij vorig seizoen speelde, ging Jones de mist in. “Ik heb een goede relatie met het publiek van NEC en het was leuk om terug te zijn. NEC is een fantastische club met mooie mensen om mee te werken. Het is leuk om die mensen weer gedag te zeggen maar ik had graag de nul gehouden.”

Velen noemen de overwinning van Feyenoord ‘het geluk van de koploper’. “Dat denk ik niet”, zegt Jones. “Door de manier waarop we speelden kregen we kansen. We wilden iedere bal terug hebben, dat is niet ‘geluk’ maar een team dat gefocust speelt en doorvecht.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties