'Feyenoord bijna duurste club voor supporters'

'Feyenoord bijna duurste club voor supporters'

Een club supporten doe je vaak op basis van de stad waar je vandaan komt, de club waar het mooiste voetbal wordt gespeeld of de club waar bijvoorbeeld je vader je voor het eerst mee naar een wedstrijd heeft genomen. Maar welke club is prijstechnish en tactisch het best om fan van te worden?

Kortingscode.nl deed een onderzoek naar de prijzen van een seizoenskaart, los kaartje, shirt en sjaal van alle clubs in de eredivisie. Wat blijkt? De fans van Feyenoord treffen het financieel het een na slechtst bij hun club. De goedkoopste seizoenskaart bij Feyenoord kost €248 en een los kaartje is vanaf €26 te koop. Voor een sjaal betaal je €15 en het thuis shirt kost: €85. Al deze bedragen opgeteld komt de Rotterdamse club als een na duurste uit de bus. Alleen fans van PSV zijn duurder uit.

Dat Feyenoord bijna het meeste geld kost om fan van te worden is misschien niet geheel verassend. Maar als club van het volk, is een bezoekje toch redelijk prijzig. Daartegenover staat dat De Kuip bijna altijd vol zit. Naast Feyenoord en PSV behoren ook Ajax en AZ tot de top van het klassement. Als fan van Roda JC ben je het goedkoopst uit, ook Sparta, Heracles Almelo en Vitesse zijn goede keuzes, als je je portemonnee als prioriteit kiest.

Uit het onderzoek kwam verder o.a. naar voren dat de goedkoopste seizoenskaart bij Vitesse te koop is (€170), het minst dure kaartje bij Sparta, en voor minder dan een tientje koop je al een sjaal bij PEC Zwolle. Het goedkoopste (thuis)wedstrijdshirt kun je vinden bij NEC (€49,95).

'Feyenoord bijna duurste club voor supporters'
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties