Jones: ''Het is belangrijk om de nul te houden''

Jones: ''Het is belangrijk om de nul te houden''

Feyenoord heeft in Eindhoven de eerste topper van het seizoen gewonnen. PSV werd met 0-1 verslagen, wat opnieuw een clean sheet voor Brad Jones betekent. “Het is belangrijk voor ons om de nul te houden, dan kan de rest van het team de wedstrijden voor ons winnen. Dat is de afgelopen weken gebeurd”, aldus de doelman tegenover FOX Sports.

De topper kwam voor Feyenoord niet op een ideaal moment, drie dagen na de lastige wedstrijd tegen Manchester United. “We hadden allebei lastige wedstrijden doordeweeks. Voor ons was het nog iets vermoeiender, omdat we minder tijd hadden om te herstellen. We hadden wat vermoeide spelers. Het hoort erbij, en ik denk dat we er goed mee omgegaan zijn”, aldus Jones.

De ploegen gingen met een 0-0 stand de rust in. “We zeiden dat we voor niks minder dan dat zouden gaan, we wilden minstens gelijkspelen. Maar we hebben goede spelers voorin, en zolang het achterin goed staat kunnen zij de wedstrijd voor ons winnen.” In de slotfase van de wedstrijd was het Eric Botteghin die de 0-1 maakte. “Daarna zette PSV meer druk, dat is altijd lastig. Als je dan een bal stopt en er wordt afgefloten, is dat een enorme opluchting.”

Jones speelt nog maar kort in het shirt van Feyenoord, maar is nu al erg belangrijk voor de Rotterdammers. “De mensen hebben me goed opgevangen. Het kan lastig zijn om bij een nieuwe club te komen, maar ze hebben me goed geholpen en vertrouwen gegeven. Dat is belangrijk; hoe het nu gaat bewijst dat dat zich heeft uitbetaald.”

Lees meer over
Eric Botteghin
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties