Vlietstra: ''Feyenoord moet alles op de titel zetten''

Vlietstra: ''Feyenoord moet alles op de titel zetten''

Bart Vlietstra vindt het logisch dat Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord in het duel met ADO Den Haag niemand spaart voor de Europa League-kraker tegen Manchester United. Volgens de schrijver - die ook meegewerkt heeft aan het XXL-boek 'Feyenoord de Grootste' - moeten de Rotterdammers alles zetten op de competitie.

"De koppositie geeft veel goede spirit. Ik denk dat ze die willen behouden en twijfel daarom niet dat ze afgeleid zijn vanwege de wedstrijd tegen Manchester. Ze moeten vol gaan voor de titel", zegt Vlietstra in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. Zijn collega Ruud van Os is het eens met de columnist. "Misschien is het kampioenschap nog wel mooier dan de Europa League. Ik zou het hele seizoen inzetten op de titel", aldus de sportjournalist van RTV Rijnmond.

Komende zondag treft Feyenoord dus ADO Den Haag, waar Zeljko Petrovic met de scepter zwaait. Hij was in het seizoen 2004/2005 assistent-trainer in De Kuip van Ruud Gullit. "Ik vind het knap wat Petrovic doet", laat Vlietstra weten. "Hij is nog steeds veel bezig met zijn imago, maar hij neemt de spelers wel mee in zijn fanatisme en ambitie. Hij heeft veel ervaring opgedaan en onder grote trainers gewerkt. Hij is helemaal bezeten van voetbal."

Feyenoord gaat volgens Van Os echter 'gewoon' winnen van de Hagenaars. "Feyenoord onderschat na vorig seizoen helemaal niemand meer", zegt hij. Vlietstra vervolgt: "Ik heb het gevoel dat er meer overtuiging binnen de selectie van Feyenoord zit. Ik denk dat ze bij een achterstand minder snel in paniek zullen raken en blijven doen wat ze moeten doen. Ook vind ik Van Bronckhorst meer uitstraling hebben, ondanks zijn vele clichés", aldus de schrijver.

Lees meer over
Kampioenschap
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties