Moussou: ''Kuyt op links en Berghuis op rechts kan ook''

Moussou: ''Kuyt op links en Berghuis op rechts kan ook''

Sjoerd Mossou vindt het verrassend dat Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst komende zondag tegen Heracles Almelo niet voor Steven Berghuis kiest als linksbuiten. De columnist van het Algemeen Dagblad had verwacht dat hij op die positie de geblesseerd geraakte Eljero Elia zou vervangen. "Het leek mij de perfecte mogelijkheid om Berghuis in de basis te zetten."

Berghuis zou het zelf niet zien zitten om als linksbuiten te fungeren. De huurling van Watford wil alleen op rechts spelen. "Dat snap ik best omdat hij nieuw is. Je kan ook nog Kuyt op links zetten, Berghuis op rechts en Toornstra in het midden", vervolgt Mossou in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. "Ik had overigens wel verwacht dat Berghuis vanaf de linkerkant zou beginnen."

Voormalig profvoetballer Geert den Ouden - tegenwoordig analyticus bij de regionale omroep - denkt ook dat Toornstra zijn basisplaats behoudt. "Ik zou niet te veel wisselen, dus een andere speler neerzetten en niet je hele elftal door elkaar gooien. Waarom zou je dat doen? Van Bronckhorst wet ook wel dat Berghuis goed is op rechts, maar daar gaat hij Toornstra natuurlijk niet weghalen."

'Dom van Kuyt'

Ook is de vraag waar Dirk Kuyt gaat spelen. Hij werd afgelopen weekend opnieuw voortijdig naar de kant gehaald en stond vervolgens de media niet te woord. "Dat was dom van Dirk. Hij kan best acteren, dus hij kon best een toneelstukje opvoeren. Hij is de aanvoerder. Nu kreeg je veel ophef en dat was terecht. De vraag hoe zijn seizoen eruit gaat zien is wel gerechtvaardigd. Ik denk dat niemand er rekening mee had gehouden dat hij weleens buiten de boot kon vallen. Hij gaat er zelf ook nog steeds vanuit dat hij elke wedstrijd speelt", zegt Mossou in het praatprogramma.

Den Ouden is geen fan van Kuyt als aanvallende middenvelder. Volgens hem laat de captain het bovendien nooit zien in grote wedstrijden. "Dirk speelt nu op 10, maar ik geloof niet dat hij daar veel doelpunten gaat maken. Ryan Giggs was 39 jaar en had een bepaalde rol bij Manchester United. Hij speelde bijvoorbeeld vaak wel in de Champions League. Ik vraag me af of Dirk zo'n rol ook zou kunnen accepteren."

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra Dirk Kuyt Kuyt Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties