Kuyt genomineerd voor 'Maatschappelijk Speler Eredivisie'

Kuyt genomineerd voor 'Maatschappelijk Speler Eredivisie'

Nathan Rutjes (Roda JC), Dirk Kuyt (Feyenoord) en Robert Zwinkels (ADO Den Haag) zijn genomineerd voor de verkiezing “Maatschappelijk Speler Eredivisie 2016”. Deze prijs, een initiatief van de Eredivisie CV en de VriendenLoterij, Maatschappelijk partner van de Eredivisie, wordt jaarlijks uitgereikt aan de Eredivisiespeler die zich het afgelopen seizoen op een bijzondere manier heeft ingezet voor de maatschappij.

De Maatschappelijk Speler Eredivisie 2016 zal bekend worden gemaakt tijdens het Voetballer van het Jaar Gala op vrijdag 2 september. Vorig jaar won Jeroen Zoet de prijs. Deniz Türüc (2014), Siem de Jong (2013), Tim Gilissen (2012) en Giovanni van Bronckhorst (2011) gingen de PSV-keeper als winnaar voor.

De winnende speler ontvangt naast een eervolle vermelding ook een cheque van 50.000 euro, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij. Dit bedrag komt voor de helft ten goede aan de club (voor het ontplooien van maatschappelijke activiteiten) en voor de andere helft aan een goed doel naar keuze van de speler.

De genomineerden

1. Nathan Rutjes (Roda JC)
“Ik vind voetbal erg leuk en ik weet dat het mijn prioriteit nummer één is, alleen die randzaken vind ik zo enorm leuk om te doen. Het geeft me veel energie en veel voldoening”, aldus de speler van Roda JC. De bijdrage aan de maatschappij van Nathan Rutjes is heel divers en verschilt per activiteit. Als hij maar iets kan betekenen voor mensen, dat is voor hem het allerbelangrijkste. Een van zijn bekendste video’s is de boodschap aan Dorian, die geen groentjes lust. Hij legt op een prachtige manier uit waarom Dorian wél groentjes moet eten. Nathan snapt zijn voorbeeldrol als professioneel voetballer en is er altijd voor zijn fans.

2. Dirk Kuyt (Feyenoord)
Dirk Kuyt: “Er is zo veel te doen en heel veel mensen hebben hulp nodig. Met zijn allen ben je sterker.” Dirk heeft zich tijdens het seizoen 2015-2016 meerdere malen ingezet ten behoeve van activiteiten met de Hartstichting. In het kader van het vervullen van Bijzondere Wensen – voor kinderen met een levensbedreigende ziekte of terminaal zieke volwassenen – was Dirk regelmatig beschikbaar om de club en betrokkenen te helpen deze wensen te realiseren.

3. Robert Zwinkels (ADO Den Haag)
“We hebben een buitengewoon beroep en ik vind dat je dat ook in moet zetten om een maatschappelijk steentje bij te dragen”, aldus Robert Zwinkels. De keeper van ADO Den Haag is op verschillende manieren nauw betrokken bij de maatschappelijke activiteiten van zijn club. Enerzijds is Robert als bestuurslid van de stichting ADO Den Haag in de Maatschappij betrokken bij het maken van beleidsplannen en het afwegen van strategische keuzes. Verder fungeert Zwinkels nadrukkelijk als verbinder tussen het bestuur en de spelersgroep en daarmee tussen het beleid en de uitvoer.

De vakjury, bestaande uit Alex Tielbeke (Directeur Eredivisie CV), Michiel Verboven (Managing Director VriendenLoterij), Jaap de Groot (Chef Sport, De Telegraaf) en Jeroen Zoet (winnaar vorig jaar), bepaalt samen met het publiek welke voetballer dit jaar uitgeroepen wordt tot Maatschappelijk Speler Eredivisie 2016.

Op de website www.maatschappelijkspeler.nl kan iedereen tot en met vrijdag 26 augustus 2016 zijn stem uitbrengen op een van de drie genomineerden. Onder alle deelnemers wordt een VIP-avond op het Voetballer van het Jaar Gala verloot (voor twee personen) en twee officiële Derbystar Eredivisie voetballen.

Maatschappelijk Speler Eredivisie is een initiatief van de Eredivisie en de VriendenLoterij, in samenwerking met mediapartner De Telegraaf.

Lees meer over
Eredivisie Dirk Kuyt Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties