Gio en Kuyt: ''Winst of verlies bepaalt of seizoen geslaagd is''

Gio en Kuyt: ''Winst of verlies bepaalt of seizoen geslaagd is''

Voor Feyenoord staat komende zondag de wedstrijd van het jaar op het programma. De Rotterdammers nemen het dan in de bekerfinale op tegen FC Utrecht. Na een goede start in de competitie en een dramatisch slechte reeks aan het begin van de tweede seizoenshelft is bekerwinst nog de enige manier om het seizoen goed af te sluiten. "Winnen of verliezen gaat bepalen of het seizoen geslaagd is of niet. Zo denken alle spelers erover," zegt Kuyt op de persconferentie voorafgaand aan de eindstrijd.

Zijn trainer Giovanni van Bronckhorst is het eens met zijn aanvoerder. "Voor heel Feyenoord is dit een prijs die we willen pakken. Het zou de eerste hoofdprijs in jaren betekenen. Als het niet lukt? Dat is ons seizoen mislukt. Zo voelt dat. We willen altijd voor hoofdprijzen gaan en die druk is er altijd bij Feyenoord," weet Van Bronckhorst. "Ik ben blij dat we de laatste tijd de weg omhoog weer hebben gevonden. Zondag kan daarvoor de bekroning zijn. Het is prettig om je in een bekende omgeving voor te bereiden. Ook in de eigen kleedkamer. Maar als je het veld oploopt is het 50/50 in plaats van 90/10."

Kuyt vervolgt: "Over de competitie is veel gezegd en geschreven. De bekerwinst kan het begin zijn van iets moois. We hebben veel lastige uitduels gewonnen dit seizoen en veerkracht getoond. Wij verdienen het om met een prijs af te sluiten," aldus de aanvoerder. "Ik weet als geen ander hoe dit leeft in Utrecht. Beide clubs zijn ervan overtuigd dat ze gaan winnen. Daar kunnen we uren over praten. Ik vind het jammer dat niet alle supporters kunnen komen. De sfeer bij de finale zal anders zijn dan bij onze thuisduels."

Lees meer over
Dirk Kuyt Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties