''Vertrek Kazim-Richards zorgde voor onrust in het team''

''Vertrek Kazim-Richards zorgde voor onrust in het team''

Het vertrek van Colin Kazim-Richards is één van de oorzaken geweest van de enorme terugval die Feyenoord na de winterstop doormaakte. Dat beweert Giovanni van Bronckhorst vrijdag op de wekelijkse persconferentie in De Kuip. "Het was iemand die duidelijk aanwezig was en bepaalde jongens in de groep - ook positief - meenam in het aanmoedigen. Als zo iemand wegvalt is er een andere hiërarchie."

"Na zijn vertrek was het even zoeken naar de juiste hiërarchie. Dat heeft er wel voor gezorgd dat er even onrust was in het team. Er is natuurlijk wel een aantal dingen meer gebeurd en het was niet dé reden, maar het heeft er wel in bijgedragen. Ik ben blij dat we die periode uit zijn gekomen en als groep de lijn naar boven te pakken hebben gekregen. Dat zie ik als een positieve onwikkeling in het team," aldus Van Bronckhorst.

Kazim-Richards werd in de zomer van 2014 gehuurd van Bursaspor. Tijdens zijn eerste seizoen vond hij elf keer het net. Een jaar later werd hij definitief overgenomen door Feyenoord, maar zijn laatste half jaar liep uit op een grote teleurstelling. De geboren Engelsman kwam veelvuldig negatief in het nieuws en vertrok uiteindelijk naar Celtic.

Lees meer over
Kazim-Richards
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties