Feyenoord B1 is Ajax in Amsterdam de baas

Feyenoord Onder 17 heeft woensdagavond op overtuigende wijze in Amsterdam gewonnen van Ajax. De ploeg van trainer Cor Adriaanse zegevierde op sportpark De Toekomst met 1-4, een score die bij rust al was bereikt. Spits Dylan Vente maakte drie van de vier Rotterdamse doelpunten.

Adriaanse sprak na afloop van de mini-klassieker in de hoofdstad van een ‘dikverdiende overwinning’ voor zijn elftal. ‘Vooral voor rust hebben we erg goed gespeeld’, stelde de trainer. ‘We wonnen veel duels, vonden steeds de vrije man op het middenveld en scoorden bovendien vier keer.’

Al na negen minuten spelen nam Feyenoord de leiding tegen de leeftijdgenoten uit Amsterdam. Dylan Vente scoorde na een voorzet van Tahith Chong. De twee Feyenoorders vonden elkaar na een half uur spelen opnieuw, wat resulteerde in de 0-2. Adriaanse zag vervolgens hoe de thuisploeg uit een vrije trap de aansluitingstreffer maakte, na een onnodige overtreding net buiten het strafschopgebied.

Zo leek Ajax terug te komen in de wedstrijd, maar niets was minder waar. Nog voor de rust sloeg de ploeg van Adriaanse tweemaal toe. Nadat Mohamed Choukoud weer voor een marge van twee goals had gezorgd, tekende Vente in de blessuretijd van de eerste helft voor zijn derde doelpunt van de dag. De spits deed dat uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding op Chong.

‘In de tweede helft ging Ajax opportunistischer spelen, maar echt dreigend zijn ze niet meer geweest’, stelde Adriaanse tevreden. ‘Zelf stonden we goed en zijn de jongens hun taken goed blijven uitvoeren. Vente kreeg vlak voor tijd nog een goede kans op de 1-5, maar hij schoot net naast. Al met al ben ik zeer tevreden. We hebben goed gespeeld en een prima uitslag neergezet’, besloot de trainer.

Ajax B1 – Feyenoord Onder 17 1-4
9’ 0-1 Vente
32’ 0-2 Vente
36’ 1-2
39’ 1-3 Choukoud
40+1’ 1-4 Vente (strafschop)

Ajax B1: Bouman; Ter Heide, Kramer, Bakker, Castillo; Ekkelenkamp, Lang, Antonucci; Kluivert, Kaars, Redan.
Feyenoord B1: Evora; Reith, Blesgraaf, Kaptein, Malacia, Wehrmann, Toure, Geertruida, Chong, Vente, Choukoud.

Wissels
Ajax B1: Te Duits, El Azrak, De la Vega, Botman, Owusu, Hoogenhout, Van der Linde.
Feyenoord B1: Bouchataoui, Kubilinskas, Van Mullem, Beukers, Van Wetten, Van der Ende.