UPDATE | Ajax gaat akkoord: lege vakken bij Klassieker

UPDATE | Ajax gaat akkoord: lege vakken bij Klassieker

Ajax heeft donderdag van de onafhankelijke aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel gekregen voor de wanordelijkheden tijdens Ajax – Feyenoord op 7 februari 2016.

In het schikkingsvoorstel heeft de aanklager verschillende misdragingen van de Ajax-aanhang meegewogen. Tijdens de wedstrijd hing er een ‘Kenneth Vermeer-pop’ in het stadion, werd er een spandoek met kwetsende tekst getoond, vuurwerk afgestoken en kwetsende spreekkoren geuit.

Het voorstel bestaat uit een geldboete van 10.000 euro en het leeg houden van de vakken 424 en 425 (‘vak 410’) tijdens de eerstvolgende beker- of competitiewedstrijd thuis tegen Feyenoord. De seizoenkaarthouders uit deze vakken mogen dan ook niet ergens anders in het stadion zitten.

UPDATE 13:01 | Ajax gaat akkoord: lege vakken bij Klassieker
In de praktijk betekent dit dat de Ajax-supporters die dit seizoen een seizoenkaart hebben in de vakken 424 en 425 en wiens kaart gebruikt is bij de wedstrijd van 7 februari jongstleden niet bij de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Feyenoord aanwezig mogen zijn. De seizoenkaarthouders uit deze vakken mogen dan ook niet ergens anders in het stadion zitten.

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties