Hansson: ''Ik geef alles en help de jongens waar ik kan''

Hansson: ''Ik geef alles en help de jongens waar ik kan''

Pär Hansson maakte donderdag zijn officieuze debuut in het eerste van Feyenoord. De keeper uit Zweden werd tijdens de afgelopen transferperiode aangetrokken om de geblesseerde Warner Hahn te vervangen als tweede keeper. Tot het benefietduel met Sparta speelde hij nog niet in de Rotterdamse hoofdmacht, maar desondanks kijkt hij met een goed gevoel terug op zijn eerste maanden in Nederland. "Alles is heel snel gegaan," zegt Hansson in de nieuwste uitgave van Feyenoord Magazine.

"In één dag liet ik mijn leven in Zweden achter en begon in Rotterdam aan een nieuw avontuur," vervolgt hij in het clubblad. "Het was een hectische en stressvolle periode, maar alles viel bijna automatisch op z'n plek. Een huis, auto, telefoon: het was allemaal zo geregeld. Daar ben ik heel erg blij mee. Eigenlijk is alles fantastisch verlopen, behalve de resultaten op het veld. Die waren in de eerste weken niet goed. Gelukkig hebben we ons hersteld en staan we in de bekerfinale. Dat zorgt ervoor dat ik nog meer plezier bij deze club heb."

Hansson is zich bewust van zijn rol als reservespeler. "Je hebt natuurlijk minder invloed op het wedstrijdverloop dan wanneer je in het veld staat, maar dat betekent niet dat je niet kunt bijdragen aan een goed resultaat. Ook als je niet speelt kun je van waarde zijn voor het team. Ik doe dat door de jongens te helpen waar ik kan. Ik geef alles op trainingen, deel ervaringen en geef tips. Ik doe alles om bij te dragen aan een optimale voorbereiding voor de spelers die het uiteindelijk moeten doen. Dat is mijn taak als onderdeel van het team. Natuurlijk wil ik zelf ook het liefst spelen, want dat heb ik het grootste deel van mijn loopbaan gedaan en dat is voor iedere speler uiteindelijk het doel. Toch haal ik ook heel veel voldoening uit de manier waarop ik als reservekeeper van waarde ben voor de ploeg," zegt Hansson.

De 29-jarige Hansson heeft dan ook veel contact met zijn concurrent Kenneth Vermeer. "Keepers vormen onderling een team binnen het team. Dat betekent dat je elkaar helpt en sterker probeert te maken. Elke dag weer. Daar hoort feedback geven ook bij. Soms zoek ik Kenneth in de rust van een wedstrijd op om hem te complimenteren met een redding of dingen te bespreken die mij zijn opgevallen. Er zijn ook momenten dat ik hem met rust laat of bijvoorbeeld alleen een klap op zijn schouder geef. Kenneth en ik praten vel met elkaar en voelen elkaar goed aan. Hij is een echte prof, die altijd beter wil worden."

Lees meer over
Kenneth Vermeer Hansson Warner Hahn
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties