Chong kiest snel voor één van de vier Engelse topclubs

Chong kiest snel voor één van de vier Engelse topclubs

Tahith Chong wordt de zoveelste Feyenoord-jeugdspeler die al vroeg kiest voor een avontuur in Engeland. Manchester United, Manchester City, Arsenal en Chelsea hopen deze maand stuk voor stuk op het jawoord van het 16-jarige toptalent, meldt het Algemeen Dagblad.

De razendsnelle buitenspeler vertrekt daarmee voordat hij überhaupt één stap in De Kuip heeft gezet. Chong hoopt eerdaags duidelijkheid te kunnen geven. Hij bleek niet gevoelig voor de woorden van Giovanni van Bronckhorst dat Feyenoord carrièretechnisch de beste optie is.

Mensen in de omgeving van Chong ontkennen echter dat financiële overwegingen hem naar Engeland drijven. Zij zeggen ze een doordacht sportief plan bij Feyenoord misten. De B1-voetballer was onder andere teleurgesteld dat hij nog niet was overgeplaatst naar de A1.

Eerder besloten ook Rajiv van La Parra (Caen), Nathan Aké (Chelsea), Karim Rekik (Manchester City), Jeffrey Bruma (Chelsea), Kyle Ebecilio (Arsenal) en Rodney Kongolo (Manchester City) een avontuur over de grens te verkiezen boven een eerste profcontract bij Feyenoord.

UPDATE 11:39 | Tahith Chong, groot talent van Feyenoord, maakt zeer waarschijnlijk de overstap naar Manchester United. Dit melden bronnen rondom de speler aan Voetbal International. Ook Arsenal en Manchester City waren in de race voor de speler.

UPDATE 12:01 | Volgens het Algemeen Dagblad heeft Tahith Chong zijn keuze definitief gemaakt. Hij verlaat Feyenoord en kiest voor Manchester United.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties