Maas: ''Het Feyenoord-publiek leeft van het leed''

Maas: ''Het Feyenoord-publiek leeft van het leed''

Vitesse-trainer Rob Maas speelde in zijn periode bij Feyenoord twee jaar samen met Giovanni van Bronckhorst. ''We zijn niet bevriend, maar ik mag hem wel graag'', zegt Maas over zijn voormalige ploeggenoot. ''Gio is een goed mens en waarschijnlijk wordt hij ook een goede trainer."

De boel stond tot voor kort op ontploffen in De Kuip. "De druk en het verwachtingspatroon zijn enorm voor de spelers en ook voor de staf. Feyenoord is de club van de hoop. Dat dateert al van het laatste kampioenschap, in 1999. Elk jaar komen de mensen met nieuwe hoop naar het stadion'', aldus de Brabander in het Algemeen Dagblad. ''Feyenoord heeft het meest trouwe publiek. Ze leven van het leed, zo lijkt het af en toe wel."

De van het Vitesse afkomstige Davy Pröpper maakt furore bij PSV, maar Marko Vejinovic en Jan-Arie van der Heijden hebben hun kwaliteiten nog niet kunnen tonen in De Kuip. ''Bij PSV zit er altijd een bepaalde rust in, bij Feyenoord niet. Die druk is inherent aan Feyenoord. Als je door de tunnel loopt en het veld op gaat, dan hoor je het lawaai. Dan moet je sterk in je schoenen staan. Bij Feyenoord is sprake van uitersten in beide richtingen, als het goed gaat en ook als het slecht gaat.''

Lees meer over
Kenneth Vermeer Dirk Kuyt Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties